28 / 07 / 2024

Bazı emekliler daha şanslı! 2023’te emekli olanlar ne kadar maaş alacak?

Bazı emekliler daha şanslı! 2023’te emekli olanlar ne kadar maaş alacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi,  kapsama girsin ya da girmesin milyonlarca çalışanın emeklilik hayalini tekrar canlandırdı. Pek çok kişi ne zaman emekli olacağını hesaplıyor, sosyal güvenlik kurumunun sayfasından maaşını hesaplayarak, gelirinin ne olacağını öğrenmeye çalışıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BAZI YILLAR DAHA AVANTAJLI

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, emeklilere refah payı artışının yapılmadığı iddiasına yönelik,  bu iddiaların doğru olmadığını belirterek, “ 2022 yılında emeklileri, 2023 yılında yeni emekli olacaklara göre yüzde 10'a yakın daha fazla emekli maaşları alıyor olacak” dedi.

Tarkan Zengin, bunun nedenine ilişkin, “Bu, emekli maaşı hesaplama sisteminden kaynaklanan bir durum. Bu bazı yıllar o yıl içinde emekli olmak avantaj olurken, bazı yıllar bir sonraki yıl emekli olmak daha avantajlı olabiliyor" diye konuştu.

MAAŞLAR YILA GÖRE NEDEN FARK EDİYOR?

Yıllara göre hesaplama şekillerinin değiştiğine dikkat çeken Tarkan Zengin, 2022 ve 2023 yılları için de emeklilik maaşları için bu durumun söz konusu olduğunu belirtti.

Bazı emekliler daha şanslı! 2023’te emekli olanlar ne kadar maaş alacak?

Tarkan Zengin, “2022’de emekli olanlar 2022'nin ocak ve temmuz zammını almış oluyorlar. Buna 2023 yılının ocak zammı da ekleniyor. Bu yıl emekli olacaklar ise 2022 yılının TÜFE'sinin tamamını, ayrıca büyüme oranının yüzde 30'unu alıyorlar. Böylece 2022 yılının kasım ayında emekli olanların gördüğü emekli maaşları, o sene içinde emekli olsalardı alacakları maaş olacaktı."

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Axess’ten inanılmaz kampanya! Kuruş masraf ödemeden 15 bin TL veriyor! Üstelik taksitle!

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

O mesleklerde çalışanlar havalara uçacak! Maaşlarına tam 10 bin liradan fazla zam geliyor

 


Geri Dön