12 / 05 / 2024

Beklenen haber geldi! Merkez Bankası’nın yeni başkanı Hafize Gaye Erkan oldu!

Beklenen haber geldi! Merkez Bankası’nın yeni başkanı Hafize Gaye Erkan oldu!

Merkez Bankası’nın yeni başkanı açıklandı. Merkez Bankası’nın yeni başkanlığına Hafize Gaye Erkan atandı. İşte detaylar!



HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra ise Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Erkan, daha sonra de doktora programını tamamlamak için ABD’deki Princeton Üniversitesi'ne gitti.

HAFİZE GAYE ERKAN ALDIĞI GÖREVLER!

  • Hafize Gaye Erkan, Goldman Sachs'ta Genel Müdürlük pozisyonu ile Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanlığı görevinde çalıştı.
  • Erkan, 2014 yılında kendisine iş teklifinde bulunduğu First Republic Bank'ta yaklaşık olarak 8 yıl İcra Kurulu Eş Başkanı olarak ve şu görevlerde de yer aldı; Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi pek çok görevleri üstlendi.
  • Erkan, 2021 yılında da First Republic Bank’ın EşCEO'su pozisyonuna getirildi.
  • ABD merkezli mücevher şirketi olan Tiffany & Co.’da da iki sene yönetim kurulu üyeliğinde de bulundu.
  • Hafize Gaye Erkan, son olarak da Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Nureddin Nebati’den devralan Mehmet Şimşek, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine geri dönme dışında bir seçeceği yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

“Hükümetin en temel amacının toplumsal refahı yükseltmek” olduğunu açıklayan Bakan Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki dönemde bu amaca ulaşmada, öngörülebilirlik ilkesi ve şeffaflık, tutarlılık uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimizdir” diye konuştu. Vakit kaybetmeden de orta vadeli program çalışmalarına başlayacaklarının sinyalini veren Bakan Mehmet Şimşek, “Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun tekrardan tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin yükseltilmesi, cari açığı azaltacak olan yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlar ile birlikte Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak en temel politikamızdır” dedi.

Genelkurmay Başkanı Musa Avsever kimdir?

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön