17 / 05 / 2024

Benzin ve mazot fiyatlarının yeniden zamlanmasına neden olacak karar!

Benzin ve mazot fiyatlarının yeniden zamlanmasına neden olacak karar!

Küresel piyasalarda Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle yaşanan arz sorunu petrol fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre piyasanın ihtiyacına cevap vermek için kapasite artran Libya'da petrol üretimi askıya alındı! İşte detaylar...



PETROL VE GAZ BAKANLIĞI: ÜRETİME DEVAM EDİN

Libya Petrol ve Gaz Bakanlığı, ülkenin güneyindeki El-Fil Petrol Sahası'nda üretimin durmasının, Libyalıların ekonomik durumunu olumsuz etkileyeceğini ve üretimin devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Bakanlık resmi sosyal medya hesabı Facebook üzerinden Fil Petrol Sahası'nda üretimin durmasıyla ilgili açıklama yayımladı.

Açıklamada, El-Fil Petrol Sahası'nda üretimin durmasının Libya’nın ulusal petrol pazarındaki yerinin sarsılmasına neden olacağı ve ülkedeki ekonomik iyileşmeye zarar verebileceği belirtildi.

Libya'nın güneybatısında yer alan Merzuk Havzası'ndaki en büyük saha olan Fil'de günde yaklaşık 125 bin varil petrol üretiliyor.

Benzin ve mazot fiyatlarının yeniden zamlanmasına neden olacak karar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön