01 / 07 / 2024

Benzin ve motorin fiyatlarında kritik ay belli oldu! Araç sahiplerini Aralık'ta zor günler bekliyor!

Benzin ve motorin fiyatlarında kritik ay belli oldu! Araç sahiplerini Aralık'ta zor günler bekliyor!

Petrol piyasasını gelecek günlerde zor bir sürecin beklediğine dikkat çekildi. Analistler Aralık ayına girerken petrol fiyatlarının 100 doların çok daha üzerine çıkabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...



İNGİLİZ BANKADAN PETROL ÖNGÖRÜSÜ 

İngiliz Banka Barclays ise, yavaş talep büyümesi sebebiyle petrol fiyat tahminini azalttı. Ağustos'ta Brent petrol fiyat tahminini varil başına 111 dolardan, 2022 ve 2023 için varil başına 103 dolara düşüren İngiliz bankası, şimdi Brent tahminini 2022 için varil başına 3 dolar ve 2023 için varil başına 5 dolar daha geriletti. 

Ayrıca banka, 2023 küresel petrol talebinin beklenenden 1-2 milyon varil daha düşük olması halinde, gelecek sene fiyat tahmininde varil başına 15 ila 25 dolar arasında bir düşüş daha olabileceğine dikkat çekildi. 

Benzin ve motorin fiyatlarında kritik ay belli oldu! Araç sahiplerini Aralık ta zor günler bekliyor!

Dün 92,30 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,21 dolar seviyesinde kapatırken; bugün 91 dolar seviyelerinde dalggalanıyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 84,40 dolar seviyelerinde. 

Petrol piyasasında durum böyleyken Merkez Bankası’nın Ağustos'ta faiz indirimlerini sürdürmesi ile 18,60’lı seviyelerin üzerine yükselerek rekora imza atan dolar/TL kuru da akaryakıt fiyatlarının yüksek kalmasına sebep oluyor. 

Benzin ve motorin fiyatlarında kritik ay belli oldu! Araç sahiplerini Aralık ta zor günler bekliyor!

SON DAKİKA AKARYAKIT FİYATLARI 25 EKİM 2022 

İSTANBUL'DA BENZİN VE MAZOT FİYATI NE KADAR?

Benzin: 20,65 Türk Lirası
Motorin: 26,37 Türk Lirası

ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Benzin: 20,79 Türk Lirası
Motorin: 26,50 Türk Lirası

İZMİR'DE BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATI KAÇ LİRA?

Benzin: 20,78 Türk Lirası
Motorin: 26,52 Türk Lirası

Benzin, motorin, LPG fiyatları düşecek mi? Akaryakıtta petrol etkisi! Opet, BP, PO, Shell 25 Ekim 2022 fiyat listesi

TOKİ'den konut bekleyen gurbetçilere bir kötü haber daha!

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön