29 / 04 / 2024

Benzin ve motorinde 10 TL birden indirim! Arabanızı hızlıca istasyona yanaştırın

Benzin ve motorinde 10 TL birden indirim! Arabanızı hızlıca istasyona yanaştırın

Brent petroldeki düşüşün ardından benzin ve motorin fiyatlarına da indirim gelmesi bekleniyor. Enflasyonun giderek tırmanmasında ki en büyük rolü olan akaryakıt fiyatlarına en az 10 TL indirim gelmesi bekleniyor.



Dünya genelinde hem brent petrol fiyatları düştü hem de enerji konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlar da doğal olarak benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vatandaşlar şimdi de akaryakıtta yapılması beklenen 10 TL'lik indirimi bekliyor.

Geçtiğimiz 2021 yılı Aralık ayında dolar kuru 18 TL iken benzin ve motorinin litre fiyatı 12 TL bandında olduğu hatırlatıldı ve Petrol fiyatları ise 73-80 dolar olduğu aktarıldı. Ancak şu anda dolar kuru yine 18 TL bandına iken petrol fiyatları ise 96 dolar bandında bulunduğu ifade edildi. Şimdi dolar kuru seviyesi aynı ve petrol fiyatları 96 dolara kadar düşerken bundan kaynaklı olarak benzin ve motorin fiyatlarına minimum 10 TL, petrol fiyatları yine 79 dolar seviyesine geldiği zamanda 12 TL indirim yapılması beklendiği ifade edildi. Ayrıca sektör kaynakları tarafından yapılan açıklamada böyle bir indirimin gerçekleşmemesi halinde birçok akaryakıt firmasının iflas edecek duruma geleceği bildirildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön