02 / 05 / 2024

Benzine yine zam! İşte 22 Ağustos akaryakıt fiyat listesi!

Benzine yine zam! İşte 22 Ağustos akaryakıt fiyat listesi!

Geride kalan hafta üst üste yapılan zamlarla 25 lirayı aşan motorin fiyatından sonra, bu gece yarısından itibaren benzin fiyatları da yeniden değişecek.



Rusya ile Ukrayna savaşı ile başlayan ambargonun etkisiyle sıvılaştırılmış doğalgaz fiyatları hızla yükselişe geçti. Fakat buna rağmen Rus petrolü için durum tam tersi durumda. Türkiye’nin ithalatındaki payı hemen hemen yüzde 50’ye yaklaşan Rus petrolü 25-30 dolar indirimli olarak satılıyor. Rus petrolünde yaşanan indirim yurt içinde akaryakıt fiyatlarına ise henüz yansımadı. Bunun gerekçesi ise Türkiye’de motorin ve benzin fiyatları, İtalya'da oluşan fiyatlar ile kur hareketlerine bağlı bir formülle tespit ediliyor.

Diğer taraftan dolar/TL kurunun yıl içi rekor seviyeye ulaşmasıyla geçtiğimiz ay düşüş eğilimine giren akaryakıt fiyatlarına tekrak zam geleceği öğrenildi. Geride kalan hafta üst üste yapılan zamlarla 25 lirayı aşan motorin fiyatından sonra, bu gece yarısından itibaren benzin fiyatları da yeniden değişecek.

BENZİNE ZAM GELİYOR

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzin litre fiyatı için pazartesi gece yarısından itibaren 80 kuruşluk zam yapılacağı öğrenildi. Motorinde ise değişiklik olmayacak. Zammın uygulanmasının ardından benzinin litre fiyatı İstanbul’da 21,14, Ankara’da 21,25 ve İzmir’de 21,25 liraya yükselecek.

Benzine yine zam! İşte 22 Ağustos akaryakıt fiyat listesi!

TEMMUZ’DA BENZİN VE MOTORİN SATIŞLARI AZALDI

Haziran ayında düşüş eğilimine giren akaryakıt fiyatları yeniden yükselmeye başlarken PETDER tarafından kritik bir veri açıklandı. Yurt içi piyasalarda Temmuz ayında benzin ve motorin satışlarında düşüş yaşandı. Yılın ilk yedi ayında ise satışlar arttı. Benzin satışları Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,86 düşüşle 429 bin 309 m3 oldu. Aynı ayda motorin satışları yüzde 5,55 düşüşle 2 milyon 772 bin 260 metreküp olarak gerçekleşti. Otogaz satışlarının yüzde 2,49 düşüşle 331 bin 799 ton olduğu belirtildi.

BAKAN NEBATİ: OECD İÇİNDE AKARYAKITTAN EN AZ VERGİ ALAN ÜLKEYİZ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön