17 / 05 / 2024

Benzine yine zam! İşte 22 Ağustos akaryakıt fiyat listesi!

Benzine yine zam! İşte 22 Ağustos akaryakıt fiyat listesi!

Geride kalan hafta üst üste yapılan zamlarla 25 lirayı aşan motorin fiyatından sonra, bu gece yarısından itibaren benzin fiyatları da yeniden değişecek.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamasında, “Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz” demişti.

AKARYAKIT SEKTÖRÜNE ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI

Benzine yine zam! İşte 22 Ağustos akaryakıt fiyat listesi!

Akaryakıt sektörü son dönemde artan maliyetler ve düşük kar marjı nedeniyle zor dönemden geçerken PÜİS'ten açıklama geldi. PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, “PETDER'in nispi kar payına karşı olmasına hiç şaşırmadım. Çünkü dağıtım şirketleri rafinerilerden yüzde 5'lere varan özel iskontolar alıyorlar ve aldıkları bu iskontoları bayilerine yansıtmıyorlar. Bizim gri alan olarak tabir ettiğimiz bu alanda rafinerilerin dağıtım şirketlerine uyguladığı bu iskontolar direkt olarak dağıtım şirketlerinin ceplerine gidiyor” şeklinde değerlendirmede bulunarak akaryakıt sektörüne şeffaflık çağrısı yaptı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (22 AĞUSTOS PAZARTESİ)

İSTANBUL
Benzin fiyatı: 20,34 TL
Motorin fiyatı: 25,03 TL

ANKARA
Benzin fiyatı: 20,45 TL
Motorin fiyatı: 25,12 TL

İZMİR
Benzin fiyatı: 20,45 TL
Motorin fiyatı: 25,13 TL7

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ağustos 2022 tarihinde saat 19.29'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise bin 16 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş 'şimdi değil' dedi, gram altın alacaklara tarih verdi!

Selçuk Geçer'in yeni dolar tahmini yatırımcılarda büyük heyecan yarattı!

Ekonomist Özgür Demirtaş Hepsi yalan dedi, 5 madde sıraladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön