06 / 07 / 2024

Beton fiyatları kriz yarattı! İnşaatlar durma noktasında!

Beton fiyatları kriz yarattı! İnşaatlar durma noktasında!

Başta Denizli ve Bursa olmak üzere bazı illerde hazır beton firmalarının, maliyet artışlarını neden göstererek, aldıkları siparişleri iptal edip fiyatlarda güncelleme talebinde bulunması, inşaatçılardan tepki almasına neden oldu.



“Arkadaşlarımız inşaatlarını durdurdu”

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Başkanı İslam Yıldırım, maliyetlerin artmasıyla birlikte beton fiyatlarının bir yıl içerisinde 250 TL’den 800 TL’ye kadar çıktığını belirtti. Yıldırım, “Beton firmalarının fiyat yükseltmek için sözleşme iptal ettiğine dair söylemler var ancak bunu kanıtlayan bir belge bize ulaşmadı. Fiyatları değerlendirmek açısından sektör olarak, kendi aramızda da güncel faturaları topluyoruz ve buna göre gerçek bilgiler ediniyoruz. Şu anda piyasada çoğu arkadaşımız inşaatlarını durdurmuş vaziyette” dedi.

Beton fiyatları kriz yarattı! İnşaatlar durma noktasında!

“Fiyat artışları kamu müteahhitlerini iflasa sürüklüyor”

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İ.Halil Peltek, inşaat sektöründe yaşanan fiyat artışlarının kamu müteahhitlerini iflasa sürüklediğini belirtti. Peltek,  “Kamu müteahhitleri ihale aldıkları gün ile bugünkü piyasa fiyatları arasındaki maliyet farkının her geçen gün artması nedeniyle malzeme temininde ve ihale sürecini yönetmekte sıkıntı yaşıyor. İlimizdeki bazı kamu projeleri inşaat maliyetlerindeki fiyat artışları nedeniyle durma noktasına geldi, kamuya iş yapan müteahhitler maalesef iflaslarla karşı karşıya” diye konuştu.

Beton ve çimento fiyatları rekor kırdı, demir fiyatları geriledi!

İnşaatta kriz patladı! Hazır betoncular siparişleri iptal ediyor!

Beton ve çimento fiyatları rekor kırdı, demir fiyatları geriledi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön