19 / 05 / 2024

BİSAM yeni verileri açıkladı! İşte yeni açlık sınırı

BİSAM yeni verileri açıkladı! İşte yeni açlık sınırı

BİSAM'ın açıklamasını yaptığı Nisan ayı için açlık ve yoksulluk sınırı bilgilerine göre; Türkiye’de sağlıklı ve dengeli beslenmenin bedeli günlük olarak 327 TL, açlık sınırı ise 9 bin 814 TL'ye erişti. Yoksulluk sınırı ise 33 bin 948 TL olarak kayıtlara geçti.



Açlık sınırı, temel gıda ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için bir bireyin veya ailenin minimum gelir seviyesidir. Açlık sınırı, kişinin yeterli ve dengeli bir beslenme düzeyine ulaşabilmesi için gerekli olan temel gıda maddelerinin maliyetini yansıtır.

Açlık sınırı, her ülkede ve hatta bölgeler arasında farklılık gösterebilir. Çünkü temel gıda maddelerinin fiyatları, yerel ekonomik koşullara, tarım politikalarına, gelir dağılımına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Açlık sınırının belirlenmesi genellikle hükümetler, araştırma kuruluşları veya uluslararası kuruluşlar tarafından yapılır. Bu kuruluşlar, belirli bir süre için gerekli olan temel gıda maddelerinin fiyatlarını ve tüketim alışkanlıklarını dikkate alarak açlık sınırını hesaplar.

Açlık sınırı, yoksullukla ilişkilidir ve toplumda yeterli beslenme imkanına sahip olmayan insanları belirlemek için kullanılır. Açlık sınırının altında yaşayan bireyler veya aileler genellikle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanır ve yetersiz beslenme riski altındadır.

BİSAM yeni verileri açıkladı! İşte yeni açlık sınırı

Açlık sınırı, sosyal politika ve yardım programlarının tasarlanmasında ve gelir dağılımı eşitsizliklerinin ele alınmasında bir referans noktası olarak kullanılabilir. Ayrıca, açlık sınırının belirlenmesi, gelir düzeylerinin yetersiz olduğu bölgeleri veya grupları tespit etmek için de kullanılabilir.

Yine de açlık sınırı, sadece temel gıda ihtiyaçlarını dikkate alır ve diğer temel ihtiyaçları (konut, sağlık, eğitim, ulaşım vb.) içermez. Dolayısıyla, toplumdaki refah düzeyini tam olarak yansıtmayabilir. Farklı kavramlar, örneğin yoksulluk sınırı veya asgari yaşam maliyeti gibi, daha geniş bir perspektifi içerebilir ve tam bir refah değerlendirmesi sağlayabilir.

AB Komisyonu açıkladı! Enflasyon yüksek kalmaya devam edecek

Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!

Garanti BBVA son noktayı koydu! Herkese 1000 TL hediye ediyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön