06 / 05 / 2024

Bitcoin, Ethereum ve diğerleri… Kripto paradaki çöküş 2023’te de sürecek mi?

Bitcoin, Ethereum ve diğerleri… Kripto paradaki çöküş 2023’te de sürecek mi?

Yaşanan büyük sarsıntılarda tahtından devrilen ve uzunca bir süredir eski günlerinden çok uzakta olan kripto paralarla ilgili akıllardaki soru, bu yatırım alanının geleceği…



Son olarak 2021 senesinin kasım ayında 69 bin dolarla zirveye çıkan Bitcoin, o tarihten sonra deyim yerindeyse bir ‘oh’ diyemedi. Yaklaşık olarak son bir sene içerisinde yüzde 75’le varan oranda değer kaybeden Bitcoin’deki bu düşüşle, söz konusu piyasadaki kayıp 3 trilyon doları buldu. Söz konusu süreçte kripto piyasaları oldukça büyük sarsıntılar yaşadı. Fed’den sert faiz artırımları, dünya devi haline gelmiş kripto platformlarının çöküşü ve kripto şirketlerinin iflas etmesi gibi gelişmeler bu piyasada adeta deprem etkisi yarattı.

 Bitcoin, Ethereum ve diğerleri… Kripto paradaki çöküş 2023’te de sürecek mi?

Bitcoin, 2022 başından beri yüzde 64 değer kaybederken, seneye 3 bin 600 dolar seviyesinde giren ikinci en büyük kripto para Ethereum’daki kayıp  ise yüzde 66’ya ulaştı. Elbette bu iki büyüğü takip eden Dogecoin, Solana ve Cordano da yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yıl başından bu yana Cardano yüzde 70, Solana yüzde 93, Dogecoin yüzde 58, Ripple ise yüzde 58 değer kaybetti.

Peki kripto piyasalarındaki bu çöküş 2023’te de sürer mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön