17 / 05 / 2024

Bitcoin ve Ethereum yükseliş trendini kırdı! Kriptolarda neler oluyor?

Bitcoin ve Ethereum yükseliş trendini kırdı! Kriptolarda neler oluyor?

Hareketli bir hafta yaşayan piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının yankıları sürüyor. Peki kripto paralarda son durum ne? İşte ayrıntılar...



Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, konu ile ilgili açıklamasına "Piyasaları doğrudan etkileyen yoğun veri akışının olduğu bir haftayı geride bıraktık. Kripto para piyasalarında FED Başkanı Powell’ın söylemlerinin etkisi devam ediyor. Cuma günü ABD’de açıklanan aralık ayı öncü PMI verilerinin beklentileri ve geçtiğimiz ayın altında gelmesi ise resesyon endişelerini arttırmaya devam etti" ifadelerini kullanarak başladı. 

ABD hisse senedi endekslerinin haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladığını aktaran Betül Yavuz, "Dolar endeksi ise ufak geri çekilmelerle 104.39 seviyelerinde hareketlilik göstermeye başladı" şeklinde konuştu. 

Bitcoin ve Ethereum yükseliş trendini kırdı! Kriptolarda neler oluyor?

"Euro Bölgesi’nde aralık ayı PMI öncü verileri, Almanya’nın öncülüğünde piyasa beklentileri ve önceki ay verisinin üzerinde gerçekleşmekle birlikte, 50 eşik seviyesinin altında kalmaya devam etti" diyen Yavuz, imalat sanayi PMI endeksinin 47,1’den 47,8’e, hizmet endeksinin de 48,5’ten 49,1’e ulaştığını dile ghetirdi. 

Verilerin ardından bölge ekonomisinde resesyonun daha ılımlı olabileceğinin gündeme geldiğini dile getiren Yavuz, "Euro Bölgesi hisse senedi endeksleri ise ECB’nin (Avrupa Merkez Bankası) şahin duruşu ve Kasım ayı nihai enflasyon verisinin önceki aya göre yüksek gelmesi fiyatlamaları bozdu" açıklamasında bulundu.

Altının ons fiyatının ABD PMI verileri sonrasında yüzde 0,9 artışla 1793 dolardan kapattığını aktaran Betül Yavuz, "bu haftanın önemli gelişmelerinin, perşembe günü açıklanacak ABD büyüme verisi ve işsizlik haklarından yararlanma başvuru rakamları olduğunu vurguladı. 

Bitcoin ve Ethereum yükseliş trendini kırdı! Kriptolarda neler oluyor?

BİTCOİN'DE SON DURUM NE? 

Yaklaşık bir aydır yükseliş trendinde olan Bitcoin, cuma günü sert bir geri çekilme ile yükselen trendi kırdı ve yüzde 6 seviyesinde değer kaybetti. Betül Yavuz, konuya ilişkin değerlendirmesinde "Hafta sonu akümüle olmaya çalışan Bitcoin, sabah saatlerinde 16700$ seviyelerinde fiyatlanmaya başladı. Yükselen trendi ve önemli bir seviyeyi kırması Bitcoin için riskin devam ettiğini gösteriyor" diye konuştu. 

Perşembe günü gelecek ABD büyüme verisine kadar bir süre Bitcoin'in akümüle olmasının beklenebileceğini vurgulayan Yavuz, yukarı yönlü hareketlilikte hem 50 günlük hareketli ortalamaya göre hem de önemli bir seviyesi olan 17 bin doların direnç olarak görüldüğünü belirtti. 

Bu seviyenin geçilmesi durumunda yeniden yükselen trende dahil olmasının beklenebileceğine vurgu yapan Yavuz, " Aşağı yönlü hareketlilikte ise 16.500 dolar ve 15.500 dolar destekleri tekrar gündeme gelebilir" şeklinde konuştu.

Bitcoin ve Ethereum yükseliş trendini kırdı! Kriptolarda neler oluyor?

ETHEREUM'U NELER BEKLİYOR? 

Lider kripto para birimi ile aynı hareketliliği gösteren Ethereum'un da yükselen trendi kırdığına ve yüzde 8 civarında geri çekilme gösterdiğinde dikkat çeken Yavuz, "Bugün sabah saatlerinde 1180$ seviyelerinde fiyatlanmaya başladı. Tam olarak Fibonacci 0,23 seviyesinden destek alan Ethereum için majör düşen trendin altında hareketlilik göstermesi düşüş hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor" açıklamasını yaptı. 

Yukarı yönlü hareketlilikte ilk direnç seviyesi olarak majör düşen trend ve 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 1.240 doları test edebileceğini dile getiren Yavuz, yükseliş için bu seviyenin aşılmasının oldukça kritik olduğunu belirtti. 

Betül Yavuz, konu ile ilgili açıklamasını "Aşağı yönlü hareketlilikte tekrar Fibonacci seviyesi 1.155 dolar test edilebilir. Bu seviyenin kırılması halinde sert bir geri çekilme ile 1.070 dolar ardından ise 880 dolar seviyeleri önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor" diyerek sonlandırdı. 

Küresel piyasalarda resesyon endişesi! BİST, dolar kuru ve diğer endekslerde son durum ne?

AVM Perakende Ciro Endeksi Ekim ayında yüzde 131,2 arttı!

Daha yolda satılıyorlar! Otomobil satışları neden patladı?

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön