28 / 08 / 2024

Bitcoin'de tarihi sıçrama! Son dönemin zirvesini gördü.

Bitcoin'de tarihi sıçrama! Son dönemin zirvesini gördü.

Kripto para borsası hareketlendi. Bitcoin günlerdir yükselişini sürdürüyor. Bugün de büyük bir çıkış yaparak son dönemin zirvesine yükseldi. İşte tüm ayrıntılar...



ABD ENFLASYONU ETKİLİ OLDU
Kripto paralarda son günlerde yükseliş devam ederken hafta içi ABD'de aralık enflasyonunun beklentilere paralel bir şekilde yıllık yüzde 6.5 gelmesiyle alımlar hızlanmıştı. Enflasyonun kasımdaki yüzde 7.1'lik seviyesinden gerilemesiyle 1 Şubat'ta Fed'den 25 baz puan faiz artırımı geleceği beklentileri yükseldi. 50 baz puanlık artırım ihtimali neredeyse tamamen masadan kalktı.

Bunun sonucu olarak dolarda küresel olarak zayıflama görüldü. Enflasyon verisi öncesi 103.7 seviyesindeyken dün 102.1'e kadar geriledi. ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirileri de yüzde 3.61'den yüzde 2.50'ye geriledi.

Dolar ve dolar varlıklarındaki düşüşler borsa ve altında olduğu gibi kripto paralara da olumlu yansıdı. Getiri arayışı, kripto para borsalarına girişleri hızlandırdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön