03 / 05 / 2024

Bitcoindeki yükseliş neyin habercisi? Piyasalar bu yoruma kilitlendi

Bitcoindeki yükseliş neyin habercisi? Piyasalar bu yoruma kilitlendi

Hazine getirilerinin artması ve doların devam eden yükselişine rağmen Bitcoin ve Ethereum yükselişe devam etti. Uzmanlar, Bitcoin’in hem Ethereum’un son hafta sergilediği performansı yeni bir boğa piyasasının habercisi olarak yorumluyor.



BİTCOİN TARİHİNDE SADECE ÜÇ KEZ YAŞANDI

Yaşanan bu gelişmeler kripto para ve hisse senedi fiyatlarının ayrıştığı birkaç özel dönemden biri olarak ön plana çıkıyor. Yatırımcıların ve uzmanların dikkatini çeken bu gelişme gerçekten de anlamlı gözüküyor.

Son birkaç aydır kripto para da hisse senetleri de Fed'in sıkılaştırma politikasına ve küresel büyümeye ilişkin endişelerin neredeyse tüm riskli varlıkları baskı altına almasına bir cevap olarak çoğu zaman endekslerle birlikte işlem görüyordu. Ancak bu ayrışmanın, şartlarında bir değişiklik olmamasına rağmen yaşanması, farklı anlamlar da içeriyor olabilir.

Glassnode’un verilerine göre, kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin fark ettiği fiyatı, geçen hafta sonu uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin fark ettiği fiyatının altına düştüğünü gösteriyor. Dijital varlık komisyoncusu GlobalBlock’tan Analist Marcus Sotiriou'nun yorumuna göre, bu daha önce Bitcoin tarihinde sadece üç kez yaşandı. 

Sotiriou'ya göre bu aynı zamanda bir dip sürecini de işaret ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön