09 / 05 / 2024

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi



Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Değerli Bodrumlular 2013 yılında Özelleştirme idaresi tarafından CENGİZ İNŞAAT AŞ’ye satılmış bulunan Gölköy Mah. Gökburun Mevkii 306/1 parsel için 12/12 2022 tarihinde Belediyemizce verilmiş olan 60 adet yapı ruhsatı iptal edilmiştir" İfadesini kullandı.

Aras ayrıca yaptığı açıklamada, Bodrum Belediye Meclisi'nin Ocak ayı 1'inci meclis toplantısında, 12 Aralık 2022 tarihinde belediye tarafından verilen ruhsata ilişkin Gökburun'da Cengiz İnşaat'ın yapacağı turistik tesise verilen yapı ruhsatının ilgili kurumlar tarafından yapılan itirazlar takip edilerek, yasal koşulların oluşması halinde iptal edilmesi yönünde karar alındığını hatırlattı.

Bodrum Belediye'sinden yapılan açıklamada 2023 yılının ilk meclis toplantısında Gölköy Mahallemizin Cennet Koy bölgesinde bulunan Gökburun Yarımadası’nın 678 bin metrekarelik bölümünde inşaata Başlayan Cengiz Holding Anonim Şirketi'ne belediye tarafından verilen ruhsatın yeniden incelenmesi için meclis tarafından tavsiye kararı alındığı kaydedildi. Söz konusu karar doğrultusunda, ruhsatın yasal dayanakları ile ilgili tüm itirazların incelemesinin yapılacağı ve inceleme süreci ile sonucu hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edilmişti.

Yapılan açıklamada ayrıca, Bodrum’un menfaatleri doğrultusunda kayıtsız şartsız taraf olan belediyenin, düzenlenen ruhsatın yasal dayanaklarını oluşturan karar ve izinleri veren kurumlara karşı yapılan yasal itirazların takip edilerek, ruhsatın iptalini gerektiren yasal koşulların oluşması halinde gerekeni, tereddütsüz yapacağı dile getirilmişti.

Sit alanları üzerinde otel ve 100 villa projesi

Cengiz İnşaat, Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide otel ve villa projesi gerçekleştireğini açıklamıştı. Projeye göre 409 bin metrekare büyüklüğündeki iki parsel üzerinde toplam 100 villa yapılacağı açıklamıştı. Bulgari tarafından işletilecek otel ise 101 apart ve 83 suit olmak üzere 184 odadan oluşacaktı. 59 bin 562 metrekare inşaat alanına sahip Cengiz İnşaat, Bodrum projesinin maliyetinin 568 milyon TL olması öngörülüyordu. Projenin yer aldığı arazinin bir bölümü 2. Derece doğal sit ve 3. Derece arkeolojik sit alanı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön