27 / 04 / 2024

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye'ye ilişkin olarak paylaştıkları raporda enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ederek 14 puan yükseltti. Dolar için de 31 TL'yi öngördü.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra alınan ekonomik kararlar ve bu kararların piyasa etkileri yıl sonu için öngörülen enflasyon tahminlerini de etkiledi. Dolardaki yükselişin hız kesmemesi ile yaşanan Lira’daki değer kaybı, asgari ücretteki yüzde 34’lük artış, ÖTV ve KDV oranlarındaki fahiş artış nedeniyle Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, 2023 yıl sonu enflasyon tahmini revize etti. Analistlerin değerleme raporu sonrasında Türk ekonomisinin 2023 yılı içerisinde olumsuz yönde bir seyir yaşayacağı tahmini üzerinden daha önce yüzde 44 olarak açıklanan enflasyon rakamı 14 puan birden artırılarak yüzde 58’e yükseltildi. Banka analistleri enflasyonun 2024 yılı Mayıs ayında yüzde 65 ile zirve düzeyine ulaşacağı öngörüsünde bulundu.

 BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

DOLAR 31 TL OLACAK!

Bloomberg'in haberine göre Merkez Bankası (TCMB) beklentilerini de raporlarında paylaşan Bank of America Securities ekonomistleri, yıl sonu Dolar/TL tahminini 31 TL olarak açıklarken, bu hafta 500 baz puana varan bir faiz artışı olabileceğine dikkat çekerek, “Merkez Bankası’nın faiz yükseltme hamlesinin devam ederek 300 ila 500 baz puan arasında bir artış yapılmasını bekliyoruz. Merkez Bankası’nın ekonomiye beklenmeyen bir zarar vermemek için sert adımlar yerine geçişi kademeli olarak yapacağını tahmin ediyoruz. Faiz artırımlarının ne kadar süreceği şu an için belirsiz. Ancak yıl sonunda politika faizinin yüzde 35 seviyesinde olacağını düşünüyoruz” görüşünü dile getirdiler.

 

 


 

 

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön