27 / 04 / 2024

Borsa bugün neden çakıldı? Düşüş devam eder mi?

Borsa bugün neden çakıldı? Düşüş devam eder mi?

Borsa İstanbul bugün tarihi düşüşlerinden birini daha yaşadı. Düşüşün çok sert olması nedeniye iki kez devre kesici çalıştı ve kayıp yüzde 7,37’de kaldı. Peki yatırımın yıldızı borsadaki bu düşüş neden yaşandı? İşte uzmanların yorumları...



Borsa İstanbul’da yatırımcı bugün adeta şoka uğradı.

Düşüş başladıktan bir süre sonra devre kesici çalıştı ancak düşüşün sürmesi ve yüzde 7’ye ulaşmasıyla saat 17.09’da ikinci kez devre kesici uyulaması çalıştırıldı.

Borsa bugün neden çakıldı? Düşüş devam eder mi?

RÜZGÂR TERSİNE Mİ DÖNDÜ?

Güne yüzde 0,59 artışla 5 bin 555,99 puandan başlayan endekste, öğle saatlerine doğru rüzgâr adeta tersine döndü ve gün sonuna doğru düşüşün yüzde 5’i aşmasıyla 5 bin 317 puana kadar gerileyince devre kesici çalıştı.

Peki her şeyin bir yıla yakın bir süredir güllük gülistanlık gittiği yatırımın yeni yıldızı borsada yaşanan bu düşüş niye? Üstelik hem senenin son gün hem de yeni yılın ilk günü yeri rekorlar kırılmışken, böylesine sert bir düşüş neden yaşandı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön