28 / 08 / 2024

Borsa güne 5.492,19 puandan başladı!

Borsa güne 5.492,19 puandan başladı!

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,05 azalışla 5.492,19 puandan başladı.



Gözler BoE'nin para politikası kararlarında

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Analistler, küresel pay piyasalarında, dünya genelinde resesyon endişelerinin yeniden gündeme gelmesiyle birlikte karışık bir seyir izlendiğini kaydederek, bugün gözlerin İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına çevrildiğini belirtti.

Bugün yurt içinde ödemeler dengesi, para ve banka istatistikleri, yurt dışında da BoE'nin faiz kararı ile ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisinin takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.480 ve 4.400 seviyelerinin destek, 4.550 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Yine aktarılan detaylara göre, diğer bir yandan ekonomistler, cari işlemler hesabının martta 5,74 milyar dolar açık vermesini bekliyor.

Borsa güne 5.492,19 puandan başladı!

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, kaleme aldığı 'Borsa İstanbul seçimden sonra yükselir mi, düşer mi?' başlıklı yazısında piyasaların bugün ve yarın seçim sonuçlarını satın almak isteyen yatırımcıların hareketlerine sahne olacağının altını çizdi. 

Borsada son günlerde bir miktar yabancı girişinin yaşandığının söylendiğini dile getiren Ufuk Korcan, bu işlemlerin boyutunun geçmişe göre çok düşük olduğunu vurguladı. 

 

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Gram altında vurgun dönemi! Altın kahini İslam Memiş tarih verdi

Borsa günü 0,92 düşüşle tamamladı, işlem hacmi 46,5 milyar lira oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön