16 / 05 / 2024

Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,38 değer kazandı ve 4.653,00 puana yükseldi.



Diğer bir taraftan, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, sözle yönlendirmelerini sürdürürken, New York Fed Başkanı John Williams, enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu dile getirdi. Yine verilen bilgiye göre, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee de haziran toplantısı için herhangi bir karar vermediğini kaydetti ve faiz indirimlerini tartışmak için çok erken olduğunu bildirdi.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, analistler, öğleden sonra yurt dışında konut fiyat endeksi, yurt dışında da ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıç verilerinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.700 ve 4.750 seviyelerinin direnç, 4.500 puanın destek konumunda olduğunu dile getirdi.

Yatırımcılar aman dikkat! Bankacılık endeksinde kayıp sürüyor

Yine konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 8,75 ile ulaştırma, en çok kaybettiren ise bankacılık oldu.

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön