23 / 05 / 2024

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!

Borsa İstanbul 100 endeksi, dün güne yüzde 2 kayıpla başlarken, öğleden sonra bütün kayıplarını geri alarak, pozitif tarafa geçti. Bankacılık endeksinde ise, sert kayıplar sürdü.



Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrası, hareketlilik sürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimin yapılmasına karar verildiğini duyururken, 2. tura kadar 7 işlem günü kaldı. Konu ile ilgili açıklama yapan analistler, bu süreçte yüksek volatilite beklerken, kısa vadeli pozisyon alan yatırımcılara 'yüksek risk' konusu ile ilgili bazı uyarılar yaptı.

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!

Verilen detaylara göre, Borsa İstanbul 100 endeksi, geçtiğimiz günü yüzde 6,14 değer kaybederek 4501 puandan tamamladı ve haftanın 2. işlem gününe yüzde 2,12 düşüşle 4405 puandan başladı. Ekonomim'de yer alan habere göre, söz konusu bu endeks, düşüşle hareket ederken, öğleden sonra kayıplarını geri aldı ve yükselişe geçti ve BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,97 yükselişle 4589 puanda tamamladı. Yine verilen detaylara göre, endeks, gün içinde 4405-4589 bandında dalgalandı.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan, 4400 ve 4350 seviyeleri destek, 4700 puan direnç konumunda yer alıyor.

En çok işlem gören hisse senetleri; Koç Holding, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Türk Hava Yoları, ve İş Bankası (C) olarak açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön