16 / 06 / 2024

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!

Borsa İstanbul 100 endeksi, dün güne yüzde 2 kayıpla başlarken, öğleden sonra bütün kayıplarını geri alarak, pozitif tarafa geçti. Bankacılık endeksinde ise, sert kayıplar sürdü.



Bankacılık endeksinde kayıp devam ediyor

Yine verilen detaylara göre, bankacılık endeksi, dün kapanışta yüzde 9,58 düşerken; yeni güne yüzde 8,01 kayıpla 4187 puandan başladı. Söz konusu bu endeks, kapanışta yüzde 7,97 düşüşle 4189 puanda işlem görüyor.

Yine verilen bilgiye göre, Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 8,75 ile ulaştırma, en çok kaybettiren ise bankacılık oldu.

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!

"Bankalardan çıkış olması şaşırtıcı değil"

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, seçim sonrası bir yabancı girişi beklerken, bunun ilk olarak holdinglerde olabileceğini bekliyordu ve buna karşın seçimin ikinci tura kalmasıyla önden fiyatlanmış yükselişlerin bir kısmının geri alınmasının söz konusu olduğunu kaydediyor. Bu sebeple bankalar ve holdinglerden bir miktar çıkış olmasının çok şaşırtıcı olmadığı belirtiliyor. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ana senaryonun yeni ekonomi modelinin terk edilip terk edilmeyeceğini bağlı olacağını söylerken; şu anda bu görüşün baskın olmadığını kaydetti.

Yatırımcılar aman dikkat! İşte seçim sonrası dikkat çeken hisseler!

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşüm için yeni eşik!

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımında tarih resmen belli oldu! Hemen açıklanan bu tarihe bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön