07 / 05 / 2024

Borsa haftayı kazançlı kapattı! 20 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa haftayı kazançlı kapattı! 20 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa, haftanın son işlem gününde yatırımcılarına yüzde 1,25 oranında kazanç sağladı. Gün içerisinde en çok kazandıran sektör endeksi bankacılık sektörü oldu. İnşaat endeksi ise kaybettirdi.



GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Uzmanlara göre, gelecek hafta Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde'ın açıklamaları, Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanakları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı tutanakları yakından takip edilecek. Aynı zamanda Merkez Bankası’nın açıklayacağı yılın ilk enflasyon raporu da yine piyasaların odağında olacak.

Borsa haftayı kazançlı kapattı! 20 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

HANGİ VERİLER İZLENECEK?

Piyasaların yakından takip edeceği veri gündeminde ise şunlar yer alıyor:

-Yurt içinde tüketici güven endeksi, kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi.

-Yurt dışı piyasalarda ise ABD'de büyüme, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, kişisel gelir ve harcamalar yakından izlenecek. Ayrıca Euro Bölgesinde tüketici güven endeksi, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), başta olmak üzere yoğun veri gündemi de para piyasalarının radarında olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön