05 / 05 / 2024

Borsa İstanbul günü kayıpla, haftayı rekorla kapattı!

Borsa İstanbul günü kayıpla, haftayı rekorla kapattı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,26 kayıpla 4.455,53 puandan tamamladı. Buna rağmen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışına imza attı.



Önümüzdeki hafta piyasaların odağında olması beklenen konunun Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları olacağını söyleyen analistlerin, veri gündeminde olmasını bekledikleri başlıklar arasında yurt içinde bütçe dengesi ve konut fiyat endeksi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi var.

Yurt dışında beklenen ekonomi verileri ise ABD'de sanayi üretimi, Japonya'da büyüme ve Euro Bölgesinde enflasyon ve büyüme başta olmak üzere veri gündemi takip edilecek.

Analistler teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.550 ve 4,600 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu, 4.340 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.

ABD’den gelen enflasyon verileri en çok altına yaradı. Gram altında beklenen yükseliş süreci başladı. Gün içerisinde 1059 seviyelerini gören gram altının bu aşamadan sonra ciddi bir düşüş yaşaması beklenmiyor.

Yeni haftada gelecek verilerin altın ve doların seyrini nasıl etkileyeceği merak konusu. Piyasa uzmanları doların düşeceği ancak gram altının büyük bir çıkış yapacağını söylüyor.  

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

İşten çıkarma dalgası büyüyor! 2 şirket daha küçülmeye gideceğini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön