21 / 05 / 2024

Borsa İstanbul haftanın 3. gününe yükselişle başladı!

Borsa İstanbul haftanın 3. gününe yükselişle başladı!

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın 3.gününe yüzde 0,18 artışla 4.544,48 puandan başladı.



Yine paylaşılan bilgilere göre, bugün ABD'de açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Haziran ayındaki toplantıda alacağı kararlara ilişkin beklentileri etkileyebileceğini kaydeden analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda 25 baz puanlık faiz artış ihtimalinin güç kazanmayı sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca buna göre, Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artırabileceğine yönelik öngörüler de yüzde 25 seviyelerine yükseldi.

Verilen bilgiye göre, söz konusu gelişmede Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri ve beklentileri aşan makroekonomik veriler etkili olurken, New York Fed Başkanı John Williams da konu ile ilgili son dakika açıklamaları yaptı.

Borsa İstanbul haftanın 3. gününe yükselişle başladı!

Paylaşılan detaylara göre, New York Fed Başkanı John Williams söz konusu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada enflasyonun gelecek 2 senede bankanın uzun vadede hedefi olan yüzde 2'ye dönmeden önce bu sene yüzde 3,25 civarına düşmesini beklediğini kaydetti.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde işsizlik oranı, yurt dışında da ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.500 ve 4.400 seviyelerinin destek, 4.600 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek? Uzman isim bir bir anlattı! 

Seçim öncesi piyasalar tedirgin! 9 Mayıs BIST 100 endeksi ne oldu? Dolar ve euro kaç liradan satılıyor?

Bankacılık endeksinde hızlı yükseliş! Borsa İstanbul'da neler oluyor? 
 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön