30 / 04 / 2024

Borsa İstanbul, yeni haftaya düşüşle başladı! 

Borsa İstanbul, yeni haftaya düşüşle başladı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,08 düşüşle 4.451,86 puan seviyesinden başladı. İşte Borsa İstanbul'daki son durum...



Analistler, ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla oluşan pozitif havaya karşın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarını nerede sonlandıracağı ile ilgili soru işaretleri ve kripto para piyasalarındaki negatif seyrin küresel piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığına dikkat çekti. 

Borsa İstanbul, yeni haftaya düşüşle başladı! 

Bugün yurt içinde dış ticaret endeksleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi verilerinin izleneceğini aktaran analistler, G20 toplantısı ve FTX konusuna ilişkin haber akışı ile Fed ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yatırımcıların dikaktinde olduğunun altını çizdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 ve 4.350 seviyelerinin destek, 4.500 ve 4.550 puanın direnç konumunda olduğuna dikkat çekti.  

Geçen cuma günü açıklanana göre; Borsa İstanbul, beklentilerin üzerinde gelen güçlü 9 aylık bilançoların etkisiyle 4.400 puanı da aşmıştı. Yüksek enflasyonist ortamda bazı şirketlerin kârlarında tam anlamıyla ‘patlama’ gerçekleşirken, bazı şirketler bu sürece ayak uydurmakta zorluk çekti. 

Borsa İstanbul, yeni haftaya düşüşle başladı! 

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören bankaların 9 aylık toplam kârları tam 5 katına çıkarken; 2021',n ilk 9 ayında toplam 36.7 milyar TL net kâr açıklayan 11 banka, 2022'nin aynı döneminde 184.2 milyar TL net kâr rakamını yakaladı.

Yüksek kazanç hayaliyle kripto paralara ilgi gösteren gençlerin bir bölümünün de hisselere yöneldiğine vurgu yapılıyor. Öyle ki kriptolarda kullanılan 2-3- 4-10X getiri tabirleri bazı şirket hisselerinde de kaydedilirken; borsayla tanışan genç sayısı ekim itibarıyla 170 bine yaklaştı.

Sağlık Bakanlığı müjdeyi verdi! Devlet hastanelerine 11 bin 317 işçi ve 31 bin 317 sağlık personeli alınacak!

Memur maaş zammında 2023 Ocak depremi! En düşük memur maaşı hesaplandı! Tek tek yeni maaşlara bakın!

Gram altın haftaya bu rakama gelecek! Altının Efendisi açıkladı, rakamı duyan resmen donup kaldı! Hemen siz de bir bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön