25 / 07 / 2024

Borsa İstanbul'da sert düşüş neden oluyor?

Borsa İstanbul'da sert düşüş neden oluyor?

Borsa İstanbul'da son dakika hareketliliği dikkat çekiyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,17 artışla başlamasının ardından öğle saatlerinde 2,29 oranında düşüş kaydetti. 


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


BORSA İSTANBUL'DA NELER OLUYOR?

Habertürk'te yer alan detaylara göre, Borsa İstanbul'da ser düşüş devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 4.2 düşerek 4.316 puana kadar indi. 

Borsa İstanbul'da son günlerde etkili olan satış baskısı bugün de etkisini gösterdi. TSİ 12.20 itibarıyla BIST 100 endeksi yüzde 4.2'lik düşüşle 4.316 puana geriledi.

BIST 100 aslında açılışta yüzde 0.2 değer kaydetmişti. Fakat kısa sürede yönünü aşağı seyretti. 

Nisanda yıllık enflasyonun yüzde 43.68 ile beklentilerin altında kalması düşüşün devam etmesine neden oldu.

Bankacılık endeksinde de gerileme ABD'deki davada mahkemenin Halkbank'ı haklı bulmasına rağmen yüzde 2.8'i oldu.

Borsa İstanbul da sert düşüş neden oluyor?

Analistler Fed'den gelebilecek olası 'şahin' açıklamaların risk iştahını düşürdüğünü, bunun yanında yaklaşan seçimlere yönelik belirsizliklerin de gerilemede etkili olduğunu ifade etti.

Gün içindeki düşüşle birlikte BIST 100 son 5 günde yüzde 11'lik gerileme yaşadı.

BORSA İSTANBUL NEDEN DÜŞÜYOR?

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı sözle yönlendirmelerden önce bankacılık sektörüne yönelik endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izlendiğini belirtti.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Başkentte 20 adet arsa 6 taksitle satılıyor! 537 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma fırsatı!

Et fiyatlarında kriz büyüyor? Kıymanın kilosu 480 TL olacak iddiası duyanları çıldırttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön