10 / 05 / 2024

Borsada devre kesici çalıştı! O sektörde büyük kayıp var!

Borsada devre kesici çalıştı! O sektörde büyük kayıp var!

Borsa İstanbul bugün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. BIST 100 endeksi, yüzde 5,19 değer kaybıyla günü 4.728,88 puandan tamamlarken, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi uygulamasıyla, pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemler geçici olarak durduruldu.



5 OCAKTA DA 2 KEZ DEVRE KESMİŞTİ

Geçtiğimiz 5 Ocak günü Borsa İstanbul’da günlük düşüşün yüzde 7'ye ulaşmasıyla saat 17.09'da ikinci kez devre kesici çalışırken, BIST 100 endeksinde günlük düşüş oranı yüzde 7,37 olmuştu.

Borsayla ilgili yorum yapan analistler, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin endişelerle pay piyasalarında yön arayışının sürdüğünü ifade ederek yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi yatırımcıların temkinli hareket ettiğini söyledi.

Borsada devre kesici çalıştı! O sektörde büyük kayıp var!

Borsada ve piyasalarda yarın yurt içinde dış ticaret endeksleri ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD ve Çin'de enflasyon, Japonya'da dış ticaret dengesinin öne çıkacağını hatırlatan analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.550 seviyesinin destek, 4.800 puanın ise direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön