02 / 05 / 2024

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Borsa İstanbul bugün önemli düşüşlerinden birini daha yaşadı. Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,37 değer kaybetti ve günü 5.116,41 puandan tamamladı. Bu gelişmeyle Borsa İstanbul BIST100 endeksi, 24 Şubat 2022'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.



EN FAZLA KAYBETTİREN SEKTÖRLER İNŞAAT VE BANKACILIK VE HOLDİNG OLDU

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde bugün Bankacılık endeksi yüzde 9,20 ve holding endeksi yüzde 7,34 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 9,52 ile inşaat oldu.

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Diğer yandan Borsa İstanbul'da endekse bağlı devre kesici sistemi iki kez devreye girdi.

Diğer yandan borsa ile ilgili konuşan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarında, resesyon endişelerinin gelecek süreçte daha yakından takip edileceği mesajı verilmesinin önce pozitif algılanmasına karşın piyasalarda risk algısının güçlü kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Tutanakların, her ne kadar "şahin" tutumun korunduğunu gösterse de nihai faiz oranına ilişkin net bir sinyal vermediğine işaret eden analistler, bu durumun Fed yetkililerinin yapacağı açıklamaların önemini artırdığını söyledi.

Borsayla ilgili yorum yapan analistler, yarın veri gündeminde yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'de istihdam raporu, fabrika siparişleri, Avro Bölgesi'nde enflasyon, tüketici güven endeksi, Japonya'da hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.250 seviyesinin direnç, 4.930 puanın destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön