04 / 05 / 2024

Borsada son 13 yılın en iyi Ağustos ayı

Borsada son 13 yılın en iyi Ağustos ayı

Borsa yatırımcısının yüzü Ağustos ayında bankacılık finans sektörü endeksi ile güldü. Sektörel bazda en yüksek getiriyi ise ulaştırma endeksi sağladı.



Yabancılar döndü

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'a olan ilgisi de bu dönemde dikkat çekti. Merkez Bankası verilerine göre yabancılar 29 Temmuz - 19 Ağustos tarihleri arasında 724 milyon dolarlık net alım yaparak Kasım 2021'den bu yana en yüksek alımı gerçekleştirdi. Yabancıların BIST'teki oranı Ağustos ayında yüzde 32,71 ile en düşük seviyedeydi ardından gelen 2 puanlık yükselişle yüzde 34,61'e çıktı ve düşüş eğilimi sonlanmış oldu.

BIST İstanbul performansıyla dikkat çekerken yurt dışı piyasalarda düşüşler kaydedildi. New York borsası S&P 500 endeksi yüzde 4,2 düştü. Nadaq yüzde 4,6, Dow Jones yüzde 4,1 düştü. Avrupa borsalarında ise İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,9, Almanya'da DAX endeksi yüzde 4,8, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 5 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 3,8 düştü.  

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! En yüksek seviye rekoru tazelendi

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

Borsa 9 ayın en yüklü yabancı girişi ile karşı karşıya!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön