29 / 04 / 2024

Borsa’da SPK’nın suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktı!

Borsa’da SPK’nın suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktı!

Borsada işlem bazlı şekilde piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları sebebi ile başlatılan soruşturma kapsamı dahilinde gözaltına alınan sekiz kişinin emniyetteki işlemleri sürerken de SPK'nın şüpheliler hakkında da yapmış olduğu suç duyurularının ayrıntıları ortaya çıktı. İşte detaylar…



SEKİZ ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı eli ile borsa işlemlerinde örgütlü ve organize bir biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edilmiş olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Söz konusu olan soruşturma kapsamı bütününde haksız kazanç sağladığı belirlenen on şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bu kişilerin yakalanması için de çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir'de belirlenmiş olan 17 adrese operasyon gerçekleşmişti.

Operasyonda 10 şüpheliden 8'i yakalanmış olurken iki şüphelinin de yurt dışında olduğu tespit edilmiş, gözaltına alınan zanlılar ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Borsa’da SPK’nın suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktı!

Eylül ayında fiyatı en fazla artan üniversite eğitimi oldu

A101’de Xiaomi Redmi 9C’yi aldın aldın! Bu fırsat kaçmaz! 3 Ekim 2022 fiyat listesi

İSO açıkladı! İmalatta daralma yedinci ayında da devam ediyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön