02 / 05 / 2024

Boşanma durumunda KEY kime verilir?

Boşanma durumunda KEY kime verilir?

KEY yardımından memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, taleplerine bağlı olmaksızın, yararlandırılıyor. Peki, boşanma durumunda KEY kime verilir? İşte sorularınızın yanıtı bu haberde...



Boşanma durumunda KEY kime verilir?

Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında 3320 Sayılı Kanun'un uygulama esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanmış olup, yardımın yapılma, nemalandırma ve kullandırılmasına ilişkin esas ve usullerin yer aldığı 3220 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde KEY ödemelerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor.


KEY yardımından memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, taleplerine bağlı olmaksızın, yararlandırılıyor.


Yardıma müstehak kişilerden bağımsız konutu bulunmayanlar adına en az 18 ay süre ile bağımsız konutu bulunanlar adına ise en az 36 ay süre ile yardım yapılmış olanlar bazı belgeleri temin ederek T.Emlak Kredi Bankasına başvurabiliyor. 


Gerekli olan belgeler:

a) Nüfus Hüviyet Cüzdanının aslı veya onaylı örneği, 

b) Tapu Senedi, 

c) Onaylı Proje, 

d) İlgili Kurum ve Sosyal Güvenlik Kuruluşundan alacağı ve adına ne kadar süre ve miktarda yardım 

yapıldığını gösterir "Konut Edindirme Yardım Kullanım Talep Formu" (Ek: 3) 

e) Toplu Konut Fonu'ndan kredi kullanılmış ise ilgili bankadan alınacak, kredi borcunu, taksit başlangıç tarihini, taksit tutarını ve konutunu kullanma alanının 75 m2'yi geçmediğini gösterir belge. 


Boşanma durumunda KEY kime verilir? Boşanma durumunda KEY niye aile reisine verilir? 


Mülga 11/11/1986 tarihli 3320 sayılı kanunun birinci maddesinde "Eşlerden her ikiside yardıma müstehak iseler bu yardım aile reisine yapılır" denilmektedir. Bu nedenle (KEY) Konut Edindirme Yardımı aile reisine yapılmıştır. 



KEY ödemem çıkmadı ne yapabilirim?




Geri Dön