02 / 10 / 2024

‘Böyle devam ederse seri iflaslar görebiliriz’

‘Böyle devam ederse seri iflaslar görebiliriz’

TOBB verilerine göre, nisanda bin 458, 2023’ün başından beri 5 bin 835 şirket kapandı. Döviz ve krediye ulaşmanın zorlaşması reel sektör üzerinde yaşanan baskıyı artırdı. Sektör temsilcileri “İflaslar artabilir” dedi.




Öte yandan, TCMB’nin bankalardan acil olmadığı sürece şirketlere dolar satılmasına sınır konulmasını istemişti. Merkez Bankası’nın talebi üzerine firmalara 5 bin dolar limit getiren bankalar, saat 11.00’den sonra döviz satışlarını durdurdu. Döviz bulmakta sorun yaşayan firmalar serbest piyasadan yüksek maliyetle döviz toplamaya razı hale geldi. Ekonomi gazetesine göre, TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclisi Başkanı Şeref Fayat, “Dövizi sabah saatlerinde aldınız, aldınız. Yoksa imkânsız. Alsak da yine zarardayız. İhracatçılar olarak Türk Lirası reeskont kullandığımız zaman bize verilen yüzde 2 primi dahi yüzde 3-4 oranında fark vererek alıyoruz. Başka bir deyişle, kendi dövizimizi ucuza satıp pahalıya alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 ‘Böyle devam ederse seri iflaslar görebiliriz’

Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) Başkanı Alican Duran, döviz almakta zorluk yaşandığının ve hatta hak edilmiş kredilerin bile alınamadığının altını çizerek, şirketlerin durumunu aktardı. Düşük kur, düşük talep ve yüksek finansman maliyetlerinin firmaları kuşatmış halde olduğunu ifade eden Duran, “Eğe finansal döngümüz normal duruma gelmezse sorun büyük. Fabrikalar kilitlenmek üzere. Böyle sürerse seri iflaslar görebiliriz” şeklinde konuştu.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

Müjde! EGM KPSS şartsız personel alacak! Son başvuru tarihi 25 Mayıs!

A101’de basık tencere 300 TL’ye, granit tava 200 TL’ye, derin tencere 300 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön