09 / 05 / 2024

Böylesi ilk kez oluyor! o şehirde vatandaş suya zam yapılmasını istedi!

Böylesi ilk kez oluyor! o şehirde vatandaş suya zam yapılmasını istedi!

Evet böylesi ilk kez oluyor. Türkiye’de vatandaş suya yapılan zamlardan şikayet ederken, bu şehirde yaşayanlar, belediyeden suya zam yapmasını talep etti.



Konuyla ilgili açıklama yapan Tunceli belediyesi başkan yardımcısı Ümit Kaya, daha önce su ve ulaşım tarifelerinde bir artış gerçekleştirmediklerini anımsattı.

Yerel yönetimler anlayışları gereği, bu gibi temel hizmetlerde fiyat artışlarından yana olmadıklarını dile getiren Kaya, şunları söyledi:

“Ancak halkla yaptığımız bu toplantıda tarifelerde belli oranlarda güncelleme yapılması yönünde bir eğilim oluştu. Yani bu bize halkımızdan gelen bir talep.

Yapılan değerlendirmelerle ulaşımda öğrenci tarifesinin 2, sivil tarifesinin ise 2 lira 50 kuruşa çıkarılması yönünde bir görüş oluştu.”

TKP’li Tunceli Belediyesi daha önce de alınacak birçok karar öncesi halka danışmıştı.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, özellikle yol, kaldırım gibi belediye hizmetlerini ihaleye çıkarmayarak ya da taşerona devretmeyerek halkla birlikte yapmış, üstelik aylar hatta yıllar süren bu tür hizmetleri vatandaşla el birliği içinde birkaç hafta gibi kısa sürede tamamlamıştı.

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön