02 / 10 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 75,59 dolar!

Brent petrolün varil fiyatı 75,59 dolar!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,59 dolardan işlem görüyor.




Konu ile ilgil önemli açıklamalar yapan uzmanlar, Çin'in petrol ithalatının Mayıs ayında artmaya devam etse de söz konusu bu artışın büyük ölçüde yerel rafinerilerin envanter oluşturmasından ve yakıt talebinin zayıf seyretmesinden kaynaklandığını da belirtiyor.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, küresel piyasalarda merkez bankalarının "şahin" politikalarını yakında terk edebileceğine yönelik artan beklentiler de söz konusu bu fiyatlardaki aşağı yönlü baskıyı hafifletiyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 14 Haziran 2023 tarihinde 25 baz puan faiz artıracağına yönelik öngörüler yüzde 24'e geriledi.

Yine verilen bilgiye göre, Uluslararası Para Fonu (IMF) da ABD'de enflasyon ivmesinin yavaşladığına fakat önemli bir endişe olarak kalmaya devam ettiğine değinerek, Fed'i para politikası rotasında kalmaya çağırdı.

Brent petrolün varil fiyatı 75,59 dolar!

Yine diğer bir taraftan, Haaretz gazetesinin İsrailli yetkililere dayandırmış olduğu habere göre, İran ile nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması konusunda Washington ve Tahran arasında son günlerde kurulan temaslarda büyük ilerleme de görülmüştü

Fakat, Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan ve uluslararası basındaki bazı haberlere göre, 2 ülkenin anlaşmaya yakın olduğuna yönelik haberlerin "yanlış ve yanıltıcı" olduğu bildirildi.

Brent petrolde teknik olarak 75,78 ile 76,02 dolar aralığının direnç, 75,33 ile 75,12 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği bildiriliyor.

Benzine 2.70 TL, motorine 1.37 TL zam! Fiyatlar sil baştan değişti! Sürücüler şimdi yeni rakamlara bakın! 

Altın fiyatları zirvede! Gram altın rekora doymuyor! Altını olan kuyumcuya koşuyor! 9 Haziran 2023 altın fiyatları

Aile Bakanlığı'ndan önemli bir yardım duyurusu daha! Sadece tek bir kez 7 bin 500 TL para yatırılacak! Sakın kaçırmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön