04 / 05 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 91, 51 dolardan işlem görmeye başladı. İşte detaylar…



Arz tarafında ise Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşmuş olan OPEC+ grubu, ekimde günlük 100 bin varil üretim kesintisine de gitme kararı piyasalar üzerinde neden olmakta.

Piyasa oyuncuları tarafından da "sembolik bir düşüş" olarak algılara sebep olan bu karar sonrası arz daralması ile ilgili endişeler yerini, uygulama zorlukları sebebi ile gerçekleşecek kesintinin bu seviyenin de altında kalacağına dair beklentilere neden oldu.

Rusya - Ukrayna savaşı sebebi ile etkilenen petrol arzı ise fiyatların düşüşünü limit getiriyor.

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin maliye bakanları ise geçtiğimiz hafta Almanya'da düzenlenmiş olan toplantının ardından, Rus petrolüne tavan fiyatı uygulama planının onaylandığını dile getirmişti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise Rus petrolüne yönelik olan tavan fiyat uygulanmasını destekleyen ülke ve şirketlere petrol ve petrol ürünü satmayacaklarını dile getirmişti.

Brent petrolde teknik olarak 91, 71 ile 92, 07 dolar aralığının direnç, 91, 35 ile 90, 99 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediyor.

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor

Çin’den ihracat zirvesi! Çin'in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön