17 / 05 / 2024

Bu haber tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bunu yaparsanız emekli maaşınız yükselir!

Bu haber tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bunu yaparsanız emekli maaşınız yükselir!

Emekli olduktan sonra herkesin mutlaka aklına gelen bir soru cevabını her zaman arıyor. o soru: Emekli maaşını yükseltmek mümkün mü? İşte bu haberimizde bu sorunun cevabını bulacaksınız .İşte detaylar...



YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELER?

 - Emekli aylığı hesaplaması yapılırken önem arz edilen nokta, kişinin prime bağlı esas geliridir. Yani bordrodaki brüt  maaş bedelidir. Bu bedel ne kadar çok ise avantaj o kadar çok olur. Bu nedenle eğer aylığınız asgari ücretten çoksa maaşınızın düşük  gösterilmesine izin vermeyin.

- kesin maaşınız yanlızca aldığınız maaş ücretten oluşmuyor. Düzenli olarak verilen yemek parası, ikramiye gibi ödemelerin de bordronuzda brüt aylığa eklenmesi gerekiyor.

- Primlerinizi kendiniz veriyorsanız ya da arzuya bağlı sigortalıysanız tavan ücretten ödeme yapmalısınız.

- Eğer düşük geliriniz varsa ve imkânınız varsa iki yerde sigortalı olarak çalışmalısınız. Bu halde prim miktarına esas kazançlarınız ilave edilirve daha çok bir tutar ortaya çıkar.

- Emekli maaşınızı çoğaltmak uzun zaman çalışmaktan değil hangi şartlarda çalıştığınız da önem arz ediyor. Aynı iş yerinde eşit zamanlarda çalışan ama aldığı ücret değişik olan iki kişinin emekli paraları da değişik olur.

Bu haber tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bunu yaparsanız emekli maaşınız yükselir!

- Prim gün sayılarının her ay için 30 gün olmasına dikkat edin.

- Emekli olacağınız zaman başvuru sırasında eş ve çocuk gibi bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin sayısını eksiksiz bildirmeniz gerekiyor çünkü bu sayı emekli aylığınızı etkiliyor.

Emeklilik Nedir?

Emeklilik planı, işverenlerin emekli olduktan sonra belirli bir fayda veya sabit miktarda para ödemeyi taahhüt ettiği, çalışanlar tarafından tercih edilen bir emeklilik planıdır.


Geri Dön