06 / 05 / 2024

'Bu kadarına da pes' dedirten emlak dolandırıcılığı

'Bu kadarına da pes' dedirten emlak dolandırıcılığı

Bu haber ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Evinizi kiraladığınız kişi bir sahtekar çıkabilir. Ya da ev sahibiniz sandığınız kişi alakasız bir dolandırıcı çıkabilir. Kendinizi garantiye almadan sözleşme imzalamayın.



 Bu kadarına da pes dedirten emlak dolandırıcılığı

Evi kiraladığı kişi tarafından dolandırıldığını iddia eden Hülya Kapucu yaşadığı şaşkınlığı anlatırken, "Başkalarına evi kendi evi olarak göstermiş, kendi adını yazarak kontrat düzenlemiş. "Siz benimle ortak mısınız?" dediğimde, ‘Ev benim istediğimi yaparım’ şeklinde yanıt verdi. Ben evi kendisine bin 300 liraya kiraya vermiştim. Ancak kendisi başkasına 4 bin liraya kiralamış. Evi tamamen sahiplenmiş durumda" diye konuştu. Komşunun kendisini telefonla arayarak, "Evde ne kadar çok sirkülasyon var" dediğini aktaran Kapucu, kiraladığı eve giderek kapıyı tıklattığını karşısına çıkan kişiyi tanımadığını ve "Siz kimsiniz? Benim kiracım değilsiniz’ dediğini aktardı. Bu durum karşısında evi kiraladığı kişiyi aradığını ve sahtekar emlakçının kendisine kirayı artırarak bu şekilde devam ettirmeyi teklif ettiğini söyledi.

 

Kiracılar dikkat! Yüzde 25'in üzerinde kira artışını kabul ettiyseniz bunu mutlaka yapın

Depozito ne kadar alınır? Ev kiralanırken ne kadar depozito verilmelidir?

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön