06 / 05 / 2024

'Bu kadarına da pes' dedirten emlak dolandırıcılığı

'Bu kadarına da pes' dedirten emlak dolandırıcılığı

Bu haber ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Evinizi kiraladığınız kişi bir sahtekar çıkabilir. Ya da ev sahibiniz sandığınız kişi alakasız bir dolandırıcı çıkabilir. Kendinizi garantiye almadan sözleşme imzalamayın.



 Bu kadarına da pes dedirten emlak dolandırıcılığı

İstanbul Şişli'de yaşanan olayda bir emlakçı aynı mahallede 23 evi kiracı olarak sözleşme düzenleyerek kiraladı, sonra da o evleri kendisinin gibi üçüncü kişilere kiraladı. Şişli ilçesinde yaşanan olayda Hülya Kapucu evini kiracı sandığı emlakçıya niyetini bilmeden kiraya verdi. Evi kiralayan kişi ev sahibine evde tek yaşayacağını belirtti ancak birkaç gün sonra kiraladığı evi başkasına kiraladı.

Evi kiralayan sahtekar emlakçı ev sahibiyle yaptığı kontratta başkasına kiralanamayacağı maddesini de koyarak güven kazanmaya çalıştı. Ev sahibi Hülya Kapucu ise gerçeği aynı apartmandaki bir komşusundan gelen telefonla öğrendi. Ev sahibi sahtekar kiracıdan şikayetçi olurken, dolandırıcı emlakçı ise "dava süreci devam ediyor" diyerek açıklama yapmaktan kaçındı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön