07 / 05 / 2024

Bu rakamlar inanılır gibi değil! Altın ithalatında dudak uçuklatan artış!

Bu rakamlar inanılır gibi değil! Altın ithalatında dudak uçuklatan artış!

Tüm dünyada hem bireysel yatırımcı hem de devletlerin geçtiğimiz yıldan bu yana tabir caizse kapış kapış topladığı altının yıldızı yeniden parlamaya başladı. İşte bu dönemde Türkiye’den de altınla ilgili çok sevindirici bir haberi Ticaret Bakanı Mehmet Muş verdi ve Türkiye’nin ithal ettiği altın mik



Konuşmasında ithalata da değinen Muş, emtia  ve enerji fiyatlarında yaşanan sert artışların etkisiyle ithalatın ocakta 33,7 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

Bu rakamlar inanılır gibi değil! Altın ithalatında dudak uçuklatan artış!

Bu tutarın dörtte birinden fazlasının enerji ithalatı kaynaklı olduğuna vurgu yapan Muş, enerji fiyatlarındaki yüksekliğin, Türkiye’nin ithalatına etkisinin geçmiş yılların rakamlarına bakıldığında daha iyi anlaşılacağını savundu.

Muş, Emtia ve enerji fiyatlarında yaşanan sert artışın etkisi ile ithalatımız ocak ayında 33,7 milyar dolar olurken, bu rakamın dörtte birinden fazlası enerji ithalatı kaynaklı. Enerji fiyatlarında yaşanan bu yüksek seyrin ithalatımıza etkisi, geçmiş yılların enerji ithalatı verilerine bakıldığında daha iyi anlaşılacaktır. Sonuçta ocak ayı enerji ithalatı 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 238 oranında artarak 8,8 milyar dolar düzeyine yükseldi” ifadelerini kullandı.

ALTIN İTHALATI YÜZDE 733 ARTTI!

Bakan Muş ayrıca, son dönemde altın ithalatındaki yükselişin de ithalatta yaşanan artışta etkili olduğunu vurgulayarak, ocakta toplam altın ithalatının da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 733 artarak 5,1 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön