05 / 05 / 2024

Bu saat bir canlı gibi yaşıyor! İlgisiz kalınca ölüyor

Bu saat bir canlı gibi yaşıyor! İlgisiz kalınca ölüyor

90'lı yılların çocukları hatırlar 'sanal bebekler' vardı, belirli saatlerde tıpkı bir insan bakar gibi yemesi ve diğer insani ihtiyaçlarını karşılamamız için uyarı verirdi Şimdi de buna benzer bir ürün tanıtacağız. Bu saat tıpkı bir insan gibi ilgisiz kalınca ölüyor.



Teknolojinin her gün bize sunduğu olanakların farkında değiliz. Daha fazla ileri gitmeden, ücretsiz film ve dizi izlemek için en iyi uygulamalarla veya kiralık elektrikli scooter bulmak için en iyi uygulamalarla gününüzü nasıl kolaylaştırabileceğinizi size birden fazla kez anlattık. Bu durumda, size nadiren gördüğünüz ama kulağa çok hoş gelecek bir şey göstermek istiyoruz. Dikkat etmezseniz ölecek bir saat.

Bu saat bir canlı gibi yaşıyor! İlgisiz kalınca ölüyor

İçinde canlı bir organizma bulunan ilk giyilebilir cihaz

Bir evcil hayvanın aksine, içinde canlı bir organizma bulunan akıllı saat, doğanın potansiyelini kendi lehine kullanmayı başarmış bir teknolojiden başka bir şey değildir.  Bu durumda, bize gördüğümüz en özel akıllı saati sunan Chicago Üniversitesi'ndeki bir çift araştırmacı. ACM'nin Kullanıcı Arayüzü Yazılımı ve Teknolojisi Sempozyumu'ndaki yakın tarihli bir yayında, bilim adamları yaşamı teknolojinin içine nasıl entegre ettiklerini gösterdiler.

Chicago Üniversitesi bilim adamları, cihazı yaklaşık 30 yaşında beş kadın üzerinde test etti. Her kadın cihazı günde dokuz ila 14 saat arasında veya kalp atış hızı monitörünün çalışmaya başladığı noktaya kadar sıvıyı besleyecek kadar uzun süre taktı. Bulguları, deneklerin cihazla bir bağ geliştirdiğini ve onu canlı bir organizma olarak gördüklerini gösterdi. Bazı denekler aynı zamanda testin "ihmal" aşamasına geçmeyi zor bulmuşlardır; burada kalp monitörünü bozması için slime'ı beslemeyi bırakmaları gerekiyordu.


Geri Dön