11 / 05 / 2024

Bu şartları taşıyanlar dikkat, EYT'siz emekli olabiliyor! İşte tüm koşullar

Bu şartları taşıyanlar dikkat, EYT'siz emekli olabiliyor! İşte tüm koşullar

Bazı kişiler EYT'li olmasa da 2-4-6 sene erken emekli olma şansı karşısına çıkabiliyor. İşte erken yaşta emekli olma koşulları...



ÜÇ MADDEDE DUYURDULAR

Erkeklerde askerlik hizmeti ve kadınlarda doğum emeklilik tarihini öne çekiyor. Anneler her bir çocuk için 2 yıl kazanıyor. Öte yandan malulen emekli olma hakkı da bulunuyor.

KADINLARA 6 YIL KAZANDIRIYOR

Kadın çalışanların bir çoğu doğum yaptıktan sonra çocuklarının bakımı için iş hayatından uzak kalıyor. Böylece hem emeklilikleri gecikiyor hem de prim gün sayıları azalıyor. Bu mağduriyeti gidermek için yasalarımız kadınlar için doğum borçlanması hakkı tanıyor.

Erkeklerde askerlik hizmeti ve kadınlarda doğum emeklilik tarihini öne çekiyor. Anneler her bir çocuk için 2 yıl kazanıyor. Öte yandan malulen emekli olma hakkı da bulunuyor.

Anneler bu sayede 3 çocuğa kadar borçlanarak prim kazanabiliyor. Özellikle 1 çocuk için 2 yıllık prim kazanılması ile 6 yıllık avantaj da elde ediliyor.

ASKERLİK BORÇLANMASI YAPILABİLİR

Askerlik sigorta başlangıç tarihinden önce yapıldıysa sigorta başlangıç tarihi öne çekilir. Borçlanan kişinin prim ödeme gün sayısını artırır.

Emekli olmak için gereken sigortalılık süresi, yaş şartını sağlayan ancak çalıştığı günler emekli olmasına yetmeyen askerlik borçlanması ile emekli olabilir.

Örneğin emekli olmasına 5 ay kalan bir erkek sigortalı, 5 aylık bu süreyi borçlanarak emekliliğe hak kazanabilir. İlk kez sigortalı olduğu tarihten sonra askerlik borçlanması olanlarda emeklilik öne çekilmez.

8 Yıl Erken Emeklilik Bombası

Erken emeklilik fırsatlarından yararlanarak vatandaşlara 8 sene erken emekli olabilme ayrıcalığına sahip olabilecekler.

Konuyla alakalı formüllerin yakın bir vakit dilimi içerisinde geniş standartlar dahilinde vatandaşlara açıklanması bekleniyor.

3600 gün şartıyla vatandaşlar süratli ve basit bir şekilde emekli olabilme avantajına erişmiş olabilecekler.Kaliteli bir hizmet olanağından yararlanmak isteyenler için bakanlık her yönden fırsatlarla dolu bir hizmet kampanyası olanağı sunmayı başarıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön