11 / 05 / 2024

Bu şartları taşıyanlar dikkat, EYT'siz emekli olabiliyor! İşte tüm koşullar

Bu şartları taşıyanlar dikkat, EYT'siz emekli olabiliyor! İşte tüm koşullar

Bazı kişiler EYT'li olmasa da 2-4-6 sene erken emekli olma şansı karşısına çıkabiliyor. İşte erken yaşta emekli olma koşulları...



YIPRANMA PAYI İLE 8 SENE ERKEN EMEKLİLİK

Çalışanlar arasında yıpranma payı olarak adlandırılan fiili hizmet zamanı zammı ile riskli işlerde çalışan vatandaşlara erken emeklilik hakkı veriliyor.

Söz hususu yıpranma payı arsenik, kurşun işlerinde çalışanlara ve polislere verilmesinin yanı sıra aynı vakitte milletvekili ve basın çalışanları gibi değişik gruplara da verilebiliyor. Bu hak yardımıyla birtakım meslek gruplarına 8 yıl erken emeklilik hakkı veriliyor.

ERKEN EMEKLİLİK HANGİ MESLEKLERDE VAR?

Madencilik ve yeraltı işlerinde çalışan kişilere 180 gün,

Cıva üretimi işleri, Demir ve Çelik fabrikaları, Asit üretimi yapan fabrika ve atölyelerde, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Radyoaktif işler, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet-Polis-Mit çalışanları, Ceza infaz kurumlarında çalışanlar, Basın ve gazetecilik işleri, TRT'de haber hizmetinde çalışanlar, TBMM yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı yardımcıları ve bakanlar için 90 gün,

Kurşun ve arsenik işleri, Su altında çalışmayı gerektiren işler, Alüminyum fabrikaları, Döküm fabrikaları, Çimento fabrikaları, Cam fabrika ve atölyeleri, Kok fabrikaları, Termik santraller, İtfaiye ve yangın söndürme işleri, İhtiyat pilotları, Diş tabibi, Eczacı, Tabip, Hemşire, Ebe, Hastabakıcı hemşireler, Toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışan vatandaşlara 60 gün ek gün adedi eklenmektedir.

10 YIL ÇALIŞANA EMEKLİLİK MÜJDESİ

Söz hususu listede yer alan meslek sahiplerine çalıştıkları gün sayısına ek olarak yıpranma payı adı altında ek ediliyor. Bu sayede bu meslekleri yapan vatandaşlar daha az sürede çalışarak daha erken sürede emekli oluyorlar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön