19 / 05 / 2024

Bu tarihten sonra borsaya girmeyin! Girenler borsadaki tüm varlığını kaybedecek! Uzmanlardan korkutan uyarı şimdi geldi!

Bu tarihten sonra borsaya girmeyin! Girenler borsadaki tüm varlığını kaybedecek! Uzmanlardan korkutan uyarı şimdi geldi!

Ani düşüşler sebebiyle son bir haftada iki defa devre kesici uygulayan Borsa İstanbul'a gelen yatırımcıların zarara uğramamak için hisselerini satıp Borsa'dan çıktığı iddia edildi. Borsa İstanbul'un son 1,5 aydaki değer kaybının yüzde 17 olduğu ifade edildi. İşte, Borsa İstanbul'daki düşüşe konunun



BORSA'DA SON BİR AYDA YÜZDE 17 DEĞER KAYBI YAŞANDI

Satışların devam ettiği Borsa İstanbul'da, BIST 100 Endeksi dün en düşük 4.738 puana kadar gerileyerek yatırımcıları endişelendirdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) verilerine göre, Borsa İstanbul'a ekim ve kasım aylarında 650 bin yeni yatırımcı girişi oldu. Gelen yatırımcıların hemen hepsinin küçük yatırımcı olduğu ileri sürüldü.

Aralık ayından bugüne kadar Borsa İstanbul'daki değer kaybı ise yüzde 17 olarak kayıtlara geçti. Bu kaybın telafisi için yüzde 20'lik değer artışının yaşanması gerektiği belirtildi.

Bu tarihten sonra borsaya girmeyin! Girenler borsadaki tüm varlığını kaybedecek! Uzmanlardan korkutan uyarı şimdi geldi!

ASIL KASIM AYI ORTASINDAN SONRA GELENLER YANDI

Borsa İstanbul'daki ani düşüşü yorumlayan ekonomist Dr. Oğuz Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Asıl kasım ayı ortasından sonra gelenler yandı. Ekim ayından bugüne kadar hala ortalamada yüzde 30 primli borsa. Kasım ayı ikinci yarı ve özellikle aralıktaki girişler yandı. Önce gelenler de zarara uğramamak için satıp çıkmaya çalışıyor."

 

BORSADA DEVRE KESİCİ NEDİR?

Borsalarda işlem yapan yatırımcıların belirlenen limitleri aşan fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenmemesi için ani fiyat dalgalanmalarından koruyan sisteme 'devre kesici' denir.

Bir senet fiyatında yüzde 10 yükseliş veya yüzde 5 düşüş yaşandığında devre kesici müdahil olur ve bütün emirleri iptal eder.

'Otomatik Seans Durdurma Sistemi' olarak bilinen devre kesiciler, Sürekli İşlem Bölümü'nde fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemlerin geçici süre durdurulmasıyla emir toplama aşamasına alınması durumudur.

2023 yılında küçük yatırımcılar parasını nereye yatırsın? En cazip yatırım aracı hangisi?

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön