30 / 04 / 2024

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ve Borsa İstanbul'daki manipülasyon operasyonuna rağmen Borsa İstanbul'da bugün kaydedilen yüzde 6.67 yükseliş kaydedildi. Borsa İstanbul'u bugün yükselten 5 neden var.



Son olarak yurtdışı piyasalarda İsviçreli Finans devi  'Credit Suisse' hisselerinde yaşanan olumsuz tablonun Fed'in şahin tutumunu frenleyeceği beklentisinin hakim olmasının da piyasalara yükselişi getirdiği ifade ediliyor. Avrupa'dan gelen olumlu havanın etkisinin de olduğu belirtilirken Avrupa hisseleri için gösterge kabul edilen Euronext 100 endeksinde yüzde 0.93, Alman Dax endeksi yüzde 0.86, Londra'da ise FTSE 100 endeksi yüzde 0.4'lük yükselişler kaydetmesinin olumlu bir hava yarattığı belirtiliyor. ABD'de ise açılışta Dow Jones yüzde 2, S&P 500 ise yüzde 1.9 yükseliş kaydetti. Bu yükselişte ilginç bir şekilde Credit Suisse'e yönelik endişelerin etkili olduğu kaydedildi. İsviçreli finans devi Credit Suisse'de yaşanan sıkıntılar nedeniyle Fed'in faiz artırımlarında frene basabileceğine yönelik beklenti borsalarda olumlu hava estirdi.

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsada gelecek vaat eden sektör ve hisseler hangileri?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön