15 / 05 / 2024

Buna da fahiş zam geldi! Siz de buna itiraz edebilirsiniz! Tek tek açıklandı!

Buna da fahiş zam geldi! Siz de buna itiraz edebilirsiniz! Tek tek açıklandı!

Kira ve ev fiyatlarındaki artış ülkenin gündemindeki yerini korurken bir süredir bir taraftan da aidatlardaki zamlar konuşuluyor. İnsanlar, bunlara itiraz etmenin mümkün olup olmadığını araştırıyor. Bu konuda, Avukat Ali Güvenç Kiraz’dan konuyla alakalı önemli açıklamalar geldi.



GENELDE İPTAL EDİLECEK OLAN KALEMLER; LÜKS HARCAMALAR"

Kiraz, konuya ilişkin şu şekilde devam etti: "Genelde iptal edilecek olan harcamalar bizde lüks harcamalardır. Peki, lüks harcamalar kalemi nedir? Örneğin bir sitede ikamet ediyoruz ve sitemizde yönetim çocuk parkı veya bir çocuk bakım odası yapmak istedi. Yani sizin de çocuğunuz yok. Öğrencisiniz, bekarsınız. Şimdi siz çocuksuz bir birey olarak o çocuk bakım odasının masrafına veya oraya bir hizmetli, bir personel istihdam edilecekse onun aylığına katlanmak zorunda değilsiniz. Buna lüks diyoruz. Fakat havuzumuz var veya sosyal tesislerimiz var. Her türlü ortak gider alanlarımız var… Ben buna katılmıyorum. Fakat hiç yüzmüyorum. Havuzu kullanmıyorum diyemezsiniz. Burada yapmanız gereken eğer havuzu gerçekten de kullanmak istemiyorsanız, havuza ilişkin bazı giderler gerçekleştirilmesini istemiyorsanız, genel kurula gideceksiniz veya üçte bir kat maliki olarak toplanıp imza toplayıp apartmanınızı olağanüstü genel kurula götüreceksiniz. Diyeceksiniz ki biz havuzu kullanmayalım.”

Buna da fahiş zam geldi! Siz de buna itiraz edebilirsiniz! Tek tek açıklandı!

"ÜST SINIR GETİRMEK HUKUKEN ÇOK MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR"

Konuşmasının devamında Kiraz, "Bu nedenle, burası aynen meclis gibi düşünün. Burada alınan kararlar belli bir nisapla. Belli bir çoğunlukla ve belli bir bütçeye göre alınıyor. Fahiş olduğu iddiasıyla alınan kararlarda ancak bir usulsüzlük bulunuyorsa bunun iptali söz konusu olabilir. Yani son zamanlarda biliyorsunuz bazı yapılarına yönelik çok şikayet geldi. Onun gibi, bir yönetim geldi çok usulsüz harcamalar yaptı. Size danışmadan kararlar aldı… Yine burada şunu da söyleyelim: Yöneticiler yetkilerini genel kuruldan almayan bir aidat zammı gerçekleştiremezler. Yani yönetici size bir yazı gönderip ben bin lira olan aidatı 1500 TL yaptım. Çünkü kalemler arttı… Hayır, ek bütçe için genel kurul toplayacak. Genel kuruldan yine yetki alacak. Yani her adımda genel kurul yetkili. Bu nedenle, insanlar fahiş iddiasında bulundukları her itirazı yapacakları kurum genel kurula katılmaktır. Bir pazar günlerini, yarım günlerini feda edecekler. Onun dışında üst sınır getirmek hukuken çok olanaklı değil” dedi.

Emeklilik sisteminde yeni gelişme! Milyonları sevindirecek müjdeler peş peşe açıklandı!

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

ŞOK’ta Vestel filtre kahve makinesi 1249 TL’ye, 3’lü su bardağı 45,95 TL’ye, Mintax kireç çözücü 13,95 TL’ye düştü!


Geri Dön