29 / 04 / 2024

Burhaniye'ye Türkiye'nin ilk Zeytin OSB'si kuruluyor!

Burhaniye'ye Türkiye'nin ilk Zeytin OSB'si kuruluyor!

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova yıllardan beri hâyal edilen Zeytin Organize Sanayi Bölgesi'nin startını vermekten mutlu olduklarını belirtterek, valiye, Ticaret Odası'na ve OSB Derneği'ne körfez halkı adına teşekkür etti...



Körfez de, zeytinciliğin tam göbeğinde bulunan Burhaniye, yıllardan beri beklediği Zeytin Organize Sanayi Bölgesine kavuşuyor. Belediye bölge kamulaştırılan alanda yıkımı başlattı 


2013 Adramytteion kazıları başladı

 Yrd. Doç. Dr. H. Murat ÖZGEN danışmanlığında Burhaniye Kuva-yı Milliye Müzesi tarafından Burhaniye Belediyesi Sponsorluğunda sürdürülen Adramytteion (Ören) Kazılarının bu yılki ayağı 10 Temmuz'da başladı. 

15 Eylül'e kadar sürdürülecek çalışmalar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere, İstanbul Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi öğretim üye ve elemanları ile 8 farklı üniversiteden 75 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. 


Kazılar, Klasik Arkeoloji, Sanat Tarihi, Sualtı Arkeolojisinin yanı sıra, Mimarlık ve Enformatik gibi birçok destekleyici disiplinlerin uzmanlarının katılımı ile disiplinler arası bir çalışma olarak sürdürülecek. 

Arazi kampanyaları neticesinde kış aylarında da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü bünyesinde devam ettirilmiş olan çalışmalarla ulaşılan farklı malzeme grupları ve dönem eserlerini içeren veriler, kentin tarihi topografyası ile birlikte yayına hazırlanmakta, elde edilen bulgular, çeşitli sunumlarla tanıtılmaktadır. 

Türkiye'de bir ilk olan Burhaniye'de kurulacak olan Zeytin İşletme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Zeytin OSB) kurulacağı Cumhuriyet Mahallesinde yapılan kamulaştırma işlemlerinin ardından alandaki yıkım işlemleri başladı. 


07.05.2010 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığının onayı ile Balıkesir İl Özel İdaresi yüzde 6, Burhaniye Belediyesi yüzde 12, Burhaniye Ticaret Odası yüzde 12, OSB Yaşatma Derneği yüzde 70 ortaklığı ile kurulmuştu. 


OSB'nin kurulacağı alan içerisinde bulunan Romen vatandaşların konakladığı bir alan olduğundan 2010 yılında öncelikle mağduriyetlerini önlemek amacıyla kendilerine tapularını verildi. Ve daha sonra 2012 yılının Temmuz ayında yapılan toplantı kararı ile kamulaştırma işleri Belediyeye devredilmişti. 


Türkiye'de bir ilk olan Burhaniye'de kurulacak olan OSB'nin kurulacağı alanda 55 Parsel ve 164 malik bulunmaktadır. Bundan dolayı da kamulaştırma işleri geçtiğimiz aylarda Burhaniye Belediyesi tarafından yapılmdı. Yıkım işlemleri için OSB heyetinin verdiği tarih okulların kapanmasından sonraki hafta olduğundan 2 Temmuz günü Belediyesi Fen İşleri ekipleri bölgeye girerek yıkım işlemlerine başladı. 


Siteler için pazar yerleri

Halka hizmeti her işin önünde tutan ve bu doğrultuda Burhaniye'de birçok yeniliğe adım atan Başkan Akova, Orjan, Denetko, İmko, Haberkent, Avka, Tutes, 73 Evler sahil sitelerine hizmet edecek olan yeni Pazar yeri açılışını gerçekleştirdi. 


Her hafta Pazar günleri Burhaniye Meslek Yüksek Okulu yan tarafında hizmet verecek olan yeni Pazar yerinin açılışını gerçekleştiren Burhaniye Belediyesi halk yeni bir hizmeti daha sundu. Başkan Akova "İller Bankasından aldığımız destek ile yeni bir alt yapı kuracağız. Pazar günleri hizmet verecek olan Haberkent-İmko-OrjanDenetko-Avka, Tutes, 73 Evler Pazaryeri, Tüm Burhaniye halkına hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Milliyet Business


Geri Dön