06 / 05 / 2024

Bursa Hayvanat Bahçesi yenileniyor

Bursa Hayvanat Bahçesi yenileniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Hayvanat Bahçesinde bu  yıl içinde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili hazırlanan sunumu izledi  



Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker"in oderatörlüğünde, mimar  İlkay İntaş"ın sunumunun ardından Altepe, çalışmaların detaylarını yapılan  toplantıyla değerlendirdi.

çağdaş bir kentte olması gereken en önemli mekanlardan birinin hayvanat  bahçesi olduğunu belirten Altepe, şöyle konuştu: 'Hayvanat bahçesindeki yenileme çalışmalarıyla, Bursa"ya yakışır ve  çevre illerdeki insanlara da hizmet verecek şekilde bir hayvanat bahçesi  oluşumunu hızla sürdürüyoruz. 13-14 yıl önce Erdem Saker"in başkanlığında kurulan  hayvanat bahçesinde çalışmalara devam ediyoruz. Hayvanat bahçesi baştan başa  yenileniyor. Tüm yolları, kafeteryaları, oturma düzenleri ve tabelalarıyla her  şey elden geçiyor. Bahçeye yeni mekanlar ve yeni hayvanlar da ekleniyor.'

GÜNEY AFRİKA"DAN ANTİLOP VE ZÜRAFA GELECEK-
'Denizlerin Sırrı Eğitim Merkezi' ve 'Afrika kafe'nin de hayvanat  bahçesinde yakın zamanda açıldığını anlatan Altepe, şu bilgileri verdi:

'Mart sonunda ya da nisan başında, Güney Afrika"dan antilop ve zürafa  getirilecek. Bursa Hayvanat Bahçesi olarak Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve  Akvaryumlar Birliğine (EAZA) üyelik süreci tamamlandığında tüm dünyadaki hayvanat  bahçelerinden hayvan tedarik edebileceğiz. EAZA"nın eski başkanı da bizim  danışmanlığımızı yapıyor. Önümüzdeki aylarda burası, fok balığı, penguen, lemur  maymunları ve kaplan cinsleri olmak üzere birçok hayvanın bulunduğu bir mekan  haline gelecek. Türkiye"nin en modern ve en gelişmiş hayvanat bahçesi olan Bursa  Hayvanat Bahçesinin dünyanın en güzel bahçeleri arasında ilk sıralarda yer alması  için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'   Altepe, 'Nisan ayında yeni bir hayvanat bahçesinde, zenginliklerle  vatandaşlarımız ve çocuklarımızı buluşturmak istiyoruz' dedi.
AA


Geri Dön