28 / 04 / 2024

Bursa İnşaat Fuarı'nda bu yıl gayrimenkul fuarı da olacak!

Bursa İnşaat Fuarı'nda bu yıl gayrimenkul fuarı da olacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İMSİAD’ın Bursa inşaat sektörüne fuarcılık alanında sağlayacağı kazanımları değerlendirdi...



 İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İMSİAD’ın Bursa inşaat sektörüne fuarcılık alanında sağlayacağı kazanımları değerlendirdi.


Bursa İnşaat 2015 Fuarı içerisinde Bursa’da ilk defa gerçekleştirilecek olan Gayrimenkul Fuarı hazırlıkları çerçevesinde Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya ile banka bölge müdürleri ve turizm firması yetkilileri katıldı.


Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Mescioğlu, “Geçtiğimiz yıllarda Yapı ve Yaşam Fuarı adı altında düzenlenmekte olan fuara, İMSİAD Üyesi olan sayın müteahhitlerin ve değerli Bursa kamuoyunun ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir soluk getirmek istiyoruz. Şöyle ki, hem ev almak isteyen, hem de arsası olup müteahhitte vermek isteyen vatandaşlarımıza Bursa’nın seçkin müteahhitlerini bir arada görerek karar verebilecekleri bir gayrimenkul fuarı kazandırıyoruz. Müteahhitlerimiz açısından da, Bursa’da sadece inşaat sektörü profesyonellerinin ziyaret ettiği, adeta dışarıya kapalı bir fuar anlayışından ziyade, Bursa’yı ve sektörü yerli-yabancı gayrimenkul alıcılarına açmayı hedefleyen bir fuar anlayışının sektörümüz ve Bursamız için daha hayırlı olacağına inanıyoruz. Dünya’daki benzerlerinde olduğu gibi, müteahhitlerin artık sadece ziyaretçi oldukları bir fuarcılıktan ziyade, bizzat kendilerinin katılımcı olarak ürettikleri gayrimenkulleri tanıttıkları bir fuarcılık anlayışını, Bursa’mıza da kazandırmak istiyoruz. Bunun için Bursalı müteahhitlerimizin katalog-afiş-maket gibi hazırlıklarını biran önce yaparak, İMSİAD olarak bizlerin fikir babası olduğumuz ve bu yıl ilk kez 9-12 Nisan tarihleri düzenlenecek olan Gayrimenkul Fuarı’nda aramızda görmek istiyoruz.” şeklinde görüşlerini belirtti.


“Bursa çok şanslı bir dönemden geçiyor”

Düzenlenecek olan fuarın, her biri Bursa paydasında buluşan birbirinden kıymetli kurumların işbirliği ile gerçekleşeceğini de belirten Başkan Mescioğlu, “Bursa’nın çok şanslı bir dönemden geçtiğini düşünüyorum. Her biri Bursa için daha iyi neler yapabilirim kaygısında olan yöneticilerin olması, her dönem sahip olabildiğimiz bir durum değil. TÜYAP, İMSİAD olarak bizlere işbirliği teklifinde bulunduğunda, Eğitim ve Etkinlik Komisyonumuzun üyeleri ile TÜYAP’ın yetkililerinin kıymetli çalışmaları ile fuar hazırlıkları belli bir aşamaya getirildi. Daha sonrasında da kendilerinden destek talep ettiğimiz Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ve BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’ın kıymetli desteklerini esirgememeleri çalışmalarımızın bu noktaya gelmesine katkı sağlamıştır. Kendilerine sizlerin huzurunda, Bursa kamuoyu ve üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum”


Bursa Haber


Geri Dön