04 / 05 / 2024

Bütün bankalar müşterilerini uyardı! ATM’den para çekerken dolandırılmamak için bunlara dikkat edin!

Bütün bankalar müşterilerini uyardı! ATM’den para çekerken dolandırılmamak için bunlara dikkat edin!

Bütün gün işlem yapmak için bankalarda sıra beklemek istemeyen vatandaşlar, işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ATM’ler üzerinden yapmayı tercih ediyor. Ancak bankalardan vatandaşlara uyarı geldi. ATM’den para çekerken dolandırılmamak için dikkat edilmesi gereken kritik noktalar var.



KİŞİSEL BİLGİLERİ KORUMAK DA ÇOK ÖNEMLİ

Vatandaşların ATM’de kullanılacak şifreyi belirlerken doğum tarihi ve telefon numaralarını kullanmaması büyük önem taşıyor. Bu bilgiler kullanılarak oluşturulan şifre kişinin yakınları tarafından kolaylıkla tahmin edilebileceğinden istenmeyen durumlarla  karşılaşma ihtimali de artıyor.

BİR SORUN YAŞANIRSA NE YAPILMALI?

ATM’de şüpheli durum, kart şifresiyle ilgili ve kart sıkışması gibi sorunlarla karşılaşılması halinde vatandaşların hemen ilgili bankanın çağrı merkezini arayarak bilgi vermesi gerekir. Karttan bilgi dahilinde olmayan işlemlerin yapılması, kartın kaybolması gibi durumlarda da aynı şekilde çağrı merkezi aranmalı ve banka durumdan haberdar edilmelidir. Gerekirse kart kullanıma kapatılarak müşterinin mağdur olmasının önüne geçilebilir.

Elektrik faturanızı devlet ödüyor! Hemen PTT şubesine gidip paranızı alın! Elektrik yardımı ne kadar?

Emekli promosyonlarında dev kampanya! Denizbank, ağızları açık bırakan rakamları duyurdu!

Benzin fiyatlarını düşünmek istemeyenler çözümü buldu! Elektrikli otomobil satışları uçuşa geçti


Geri Dön