25 / 05 / 2024

Çalışanlar dikkat! Yeni asgari ücretle birlikte yemek ücreti de zamlandı!

Çalışanlar dikkat! Yeni asgari ücretle birlikte yemek ücreti de zamlandı!

Asgari ücret yeni rakamının açıklamasından sonra birçok kalemde ödemeler güncellendi. Bu kapsamda, çalışanlara sağlanan yemek bedeli yeniden belirlendi.



Asgari ücrete zam sonrası birçok kalemde ödemeler de 1 Temmuz itibarıyla başlayacak. İşsizlik ödeneği,  kıdem tazminatı, genel sağlık sigortası (GSS) primi, staj ücretinin yanı sıra yıl sonuna kadar işverenlerin yemek ücretlerinin istisna edebileceği kazanç tutarı da belli oldu. 

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, 2023 Temmuz-Aralık döneminde yemek bedelinden istisna edilecek sigorta primine esas kazanç tutarı 105,75 lira olarak belirlendi. “İşverenler tarafından, işçilere sağlanan sosyal yardımlar nedeniyle asgari ücretten herhangi bir indirim yapılamaz” hükmü gereğince yemek bedeli asgari ücrete ilave olarak sağlanacak.

Sene sonuna kadar işverenlerin yemek bedelinden istisna edebileceği kazanç tutarı 105,75 Türk Lirası olarak uygulanacak.

Çalışanlar dikkat! Yeni asgari ücretle birlikte yemek ücreti de zamlandı!

Sigorta primine esas kazanç tabanlarına göre, SGK çocuk parası aylık 268,29 TL'ye, aile yardımı da 1 bin 341 TL'ye çıkacak. Alt sınırdan Bağ-Kur prim tutarı 4 bin 628 TL, tarım Bağ-Kur sigortalıların ödeyecekleri prim tutarı da 4 bin 628 TL olarak gerçekleştirilecek.

Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışan bakıcı, temuzlikçi gibi çalışanların ödeyecekleri sigorta primi aylık 5 bin 30 TL, ayda 10 günden az çalışanlar için 8,95 TL üzerinden hesaplama yapılacak.

Öte yandan köşseinde konuyu kaleme alan Hürriyet yazarı Noyan Doğan, 11 bin 402 TL olarak belirlenen yeni asgari ücretle birlikte yemek bedellerinin de günlük 105 liraya çıkarıldığını belirtti.

Doğan, asgari ücretteki yüzde 34,04’lük artışın sosyal güvenlikteki tüm alanları etkileyeceğini belirterek, "Yeni asgari ücretle birlikte; doğum ve askerlik borçlanmasından işsizlik maaşına, genel sağlık sigortası priminden isteğe bağlı sigortalılık ödemelerine, Bağ-Kur primlerinden 65 yaş aylığına kadar tüm ödemeler de artacak" dedi.

25 TL'lik alışverişe çılgın indirim! 4 parça oto paspası 149 TL'ye düştü! ŞOK Market aktüel kataloğu fırsatı

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'e son dakika uyarısı: O fay hattı zorlamaya başladı! 

Edremit Belediyesi arsa satacak! İhalesi 4 Temmuz'da!


Geri Dön