29 / 06 / 2024

Çalışanlara büyük şok! Maaşlar 2 bin TL eksik yatacak

Çalışanlara büyük şok! Maaşlar 2 bin TL eksik yatacak

Asgari ücrete ara zam yapılmış olsa da, çalışanlar vergi dilimine girdikleri için maaşlarında erime yaşamaya devam ediyor.



HAK-İŞ: YÜZDE 42’LİK ZAM YÜZDE 34 OLARAK YANSIDI

Öte yandan, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bir yazı göndererek, gelir vergisi dilimlerinin ara dönemde artırılmasını talep etmişti.

Arslan, brüt 10 bin TL alan çalışanın ücretine temmuzda yüzde 42,35 enflasyon zammı uygulanması halinde, net ücretine yansıyan oranın yüzde 34,3 olduğunu vurguladı.

“Yüzde 8,1’lik artış işçiye yansımamış gelir vergisi kesintisi olarak uygulanmış olacaktır” diyen Arslan, “Bu durumda enflasyonun olumsuz etkilerinin telafisi amacıyla uygulanan enflasyon farkı zammı gerçek manada işçiyi enflasyondan korumayacak ve işçinin ücretindeki artış enflasyon artışının altında (yüzde 8,1) kalacaktır” demişti.

‘BU, ÇALIŞANA YAPILAN GİZLİ BİR VERGİ ZAMMI’

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı ve bu durumunu ‘çalışana yapılan gizli bir vergi zammı’ olduğunu vurguladı.

Bingöl, şöyle dedi:

“Aslında hiçbir şeye gerek yoktu. 2000’den bu yana Gelir Vergisi dilimleri yeniden değerleme oranında kuruşu kuruşuna artırılsa idi ilk dilim bugün 32 bin değil 81 bin 688 TL olacaktı. Bu da çalışana yapılan gizli bir vergi zammıdır. Bordrolunun her bir lokmasından almak demektir.”

Çalışanlara büyük şok! Maaşlar 2 bin TL eksik yatacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Ağustos 2022 tarihinde saat 21.04'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,17 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise bin 13 Türk Lirası değerinde.,

Altının 1450 TL'ye çıkacağını söyleyen İslam Memiş tarih verdi!

Bu haberi okumadan dolara yatırım yapmayın! Selçuk Geçer hem tarih hem rakam verdi

Araç sahipleri müjde! Salı günü benzin indirim geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön